Wednesday, July 12, 2017

Bagaimana Sakit Buah Pinggang “Stage 4” Berjaya Bebas Dari DialisisAssalamualakum & Salam Sejahtera,

Dalam entri ini saya akan berkongsi kepada anda bagaimana seorang kakak(mak cik) yang bernama Puan Fatimah dari Lunas, Kedah yang menghidap masalah buah pinggang di stage 4 kembali pulih tanpa melakukan apa apa pembedahan buah pinggang.

Ramai sudah tahu, masalah buah pinggang ini bukan perkara yang biasa. Lebih lebih lagi bila penyakit buah pinggang itu telah mencecah ke stage 4.

Begitu juga Pn Fatimah..

Bila Doktor membuat pemeriksaan dan mengesahkan yang Pn Fatimah sudah menghidap Sakit Buah Pinggang stage 4, Doktor terus mencadangkan untuk melakukan Dialisis untuk mengelak sakit buah pinggang Pn Fatimah bertambah teruk.

Tapi.. anak anak Pn Fatimah tidak setuju untuk melakukan dialisis dan memilih untuk cuba mengubati Sakit Buah Pinggang ibu nya dengan alternatif lain.

Selepas mereka berbincang sesama keluarga, mereka memita kebenaran dari doktor untuk memberi sedikit tempoh kepada mereka untuk mencuba kaedah alternatif.

Jadi, setelah keluar daripada hospital (tahun 2014). Anak anak puan fatimah terus memberikan ibunya “Tonik Buah Pinggang” 2 sudu setiap hari tanpa henti selama 3 bulan.

Selepas 3 bulan berlalu dengan usaha menggunakan “Tonik Buah Pinggang”. Mereka membuat pemerikasaan lanjut untuk memeriksa keadaan buah pinggang Pn Fatimah.

Alhamdulillah, selepas pemerikasaan itu doktor mengesahkan keadaan Buah Pinggang Pn Fatimah semakin baik dan tak perlu Dialisis sampai la ke hari ni.

Kos dialisis sahaja mencecah ribuan ringgit dalam sebulan

Kegagalan Buah Pinggang

Walaupun anda sekarang sedang mendapatkan rawatan untuk sakit buah pinggang tahap 4 dan sangat menjaga kesihatan, buah pinggang anda tetap berpotensi untuk gagal. Kegagalan buah pinggang terjadi apabila: 
 • 85 – 90% fungsi buah pinggang telah hilang
 • GFR dibawah 15 
 • Buah pinggang tidak dapat berfungsi dengan baik untuk membuatkan anda terus hidup
Sejujurnya TIADA PENAWAR untuk buah pinggang yang telah rosak, tapi dengan rawatan yang betul anda masih berpeluang untuk terus hidup. Menghidap kerosakan buah pinggang bukanlah bermakna anda sudah dikenakan HUKUMAN MATI. Ada orang yang masih mampu hidup aktif walaupun mereka terpaksa menjalaninya dengan buah pinggang yang dah rosak.

Selain itu sebagai umat islam. Kita wajib percaya dan yakin bahawa Allah tidak menjadikan sesuatu penyakit itu tanpa ubatnya kecuali MATI.
Dalam Shahih Al-Bukhari dan Muslim dari ‘Atha, dari Abu Hurairah bahwa ia berkata: Rasulullah SAW bersabda: “Tidaklah Allah menurunkan suatu penyakit, melainkan Dia menurunkan obatnya.”

Seperti telah ketahui, Pn Fatimah sendiri telah membuktikan bahawa dia berjaya pulih dengan menggunakan “Tonik Buah Pinggang” (dengan izin Allah) sehinggakan Doktor sendiri pun terkejut.

sumber
 
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order. Selamat Membeli belah bersama Shaklee!


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/  

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Testimoni di atas adalah dari pengguna produk vivix Shaklee yang sebenar. Namun hasilnya mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

2 comments:

 1. bagus entri ni.. Macam pernah baca kat blog lain. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. yer betul saya ada kredit sumber yang saya perolehi kat bawah tu :). http://nadiamusa.net/blog/

   Delete