Monday, September 30, 2013

Sihat,Cantik dan Awet Muda Bersama Kolagen Shaklee

Tahukah anda apa itu kolagen?

Kolagen adalah sejenis protein. Terdapat lebih 25 jenis kolagen yang terhasil secara semulajadi di dalam tubuh manusia. Ia membentuk 30% dari jumlah protein dalam tubuh manusia. Ia berfungsi seperti gam pelekat yang melekatkan seluruh bahagian tubuh kita. Seringkali kolagen dikaitkan dengan kesihatan kulit. Ia membantu melambatkan proses penuaan. Bukan membuatkan kulit yang berkedut kembali tegang.

Bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, degradasi kolagen akan berlaku dan akhirnya menimbulkan kedutan. Oleh sebab itu, ramai pakar kesihatan kulit menasihatkan supaya mengambil langkah untuk merangsang pengeluaran kolagen. Ia dapat memperlahankan proses kedutan. Salah satu caranya ialah mengambil makanan yang tinggi khasiat menghasilkan kolagen di dalam tubuh.

 

Apakah tanda-tanda kehilangan kolagen dari badan??Jadi bagaimanakah caranya untuk kita mengembalikan kolagen yang hilang ini??

Terdapat beberapa cara iaitu melalui kaedah:

1)SAPUAN - Namun molekul kolagen terlalu besar untuk diserap ke dalam kulit.2)SECARA ORAL -  LEBIH berkesan dan LEBIH EfektifTapi nanti dulu, terdapat banyak produk kolagen dipasaran sekarang agaknya pilihan  manakah yang lebih tepat dan bijak? Jadi nasihat saya sebelum anda mengambil apa-apa produk secara oral, pastikan saiz molekul kolagen produk tersebut adalah kecil agar mudah diserap oleh badan anda.

Inilah pilihan saya dan ramai lagi wanita diluar sana telah memilih Shaklee Collagen Powder dari sumber-sumber semulajadi.Kandungan utama dalam SCP ini adalah sisik ikan merah. Kenapa sisik ikan merah? Ini kerana ikan merah hidup jauh didasar lautan yang bertekanan tinggi.Sudah pasti sisiknya sangat tahan lasak dan lebih kuatkan! 

Lain-lain kandungan yang terdapat dalam SCP adalah:
Setiap bahan-bahan tersebut mempunyai fungsinya yang tersendiri:
Kajian Saintifik telah dibuat terhadap keberkesanan SCP:


Apa kata pengguna-pengguna SCP???
Berminat untuk mendapatkan Kolagen Powder Shaklee? Anda boleh klik link di bawah dan terus order. Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6  
Dengan setiap pembelian produk Shaklee melalui saya anda layak untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:-
 
SMS/whatapps: 013-4505852 (Soffiah) 
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com     
Facebook: Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/    

0 comments:

Post a Comment