Tuesday, December 27, 2016

Tips Bersihkan Barang Kemas Menjadi Bersinar Seperti Baru



Kulit muka kalo kusam makan jer B complex, Vit C dan ESP tu terus bersinar-sinar penuh keimanan seri wajah tu, tapi kalo barang KEMAS kusam tak berkilat lip lap lip lap nak buat camner???

ok ni ada 4 tips yang boleh anda cuba yer...senyum dah tu suka jer sebut barang kemas noo...hihihi.

1.Ubat Gigi

Rendam barang kemas dalam air suam selama satu jam. Lepas tu sapukan skit ubat gigi tak kisah ler jenama apa pun. Guna berus berus gigi yang lembut. Puan-puan cuci jela keliling barang kemas tu. Pastu bilas dan rendam semula dengan air selama sejam. Then lap bagi kering.

2. Asam Jawa

Rendam barang-barang kemas dalam air asam jawa selama 4 jam, then keluarkan berus dengan berus gigi yang lembut. Bilaskan. Keringkan dengan kain yang bersih.

3. Teh cina

Rendamkan teh cina dan biarkan semalaman. Kemudian barulah rendam barang kemas tersebut..dalam sejam , bersihkan macam biasa..tp lagi lama lagi bagus.

4. Asam Jawa dan Limau Nipis

Campurkan air asam jawa dan limau nipis, kemudian rendamkan barang kemas tersebut. Bersihkan macam biasa. Lap bag kering.

Kalo saya kat umah ni gunakan jer Basic H. Rendam sebelum tidor malam tu, esok pagi sambil berus gigi boleh berus barang kemas...hahaha sempoi betui.


Untuk mendapatkan Produk ini, anda boleh  klik link di bawah dan terus order!! Selamat Membeli belah bersama Shaklee!
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6 
Atau   
Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:-   
Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/      
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852 

0 comments:

Post a Comment