Monday, August 21, 2017

Cara Paling Berkesan Menghilangkan Vertigo Dan Telinga BerdesingVertigo sebenarnya bukanlah penyakit. Vertigo merupakan sensasi mengalami rasa mual, rasa ingin pitam akibat daripada gangguan keseimbangan dalam tubuh badan.

Punca Berlakunya Vertigo

Terdapat beberapa faktor yang berkemungkinan besar menjadi penyebab kepada Vertigo, di antaranya ialah:-
 • gangguan keseimbangan pada bahagian dalam telinga.
 • gangguan keseimbangan pada bahagian otak atau saraf.

Penyebab Kepada Masalah Vertigo

 • Vertigo dikatakan berpunca daripada arthritis tengkuk @ cervical spondylosis, gangguan yang sering berlaku pada warga tua.
 • Jangkitan kuman yang berlaku pada bahagian dalam telinga yang berfungsi terhadap keseimbangan @ labyrinthitis. Jangkitan ini biasanya berpunca daripada jangkitan viral yang terjadi dalam sistem pernafasan seperti selsema, influenza atau jangkitan bakteria yang berlaku pada bahagian tengah telinga atau otitis media.
 • Vertigo boleh juga terjadi akibat kesan sampingan penggunaan antibiotik tertentu.
 • Boleh juga disebabkan oleh migrain
 • Pengurangan aliran darah ke otak. Terdapat kemungkinan berlakunya pendarahan di bahagian otak belakang atau lebih dikenali sebagai cerebelar hemorrhage.
 • Penyebab yang paling jarang berlaku adalah terdapat tumor yang menganggu saraf penghubung di antara telinga ke otak atau acoustic neuroma/strok/kecederaan pada bahagian kepala/MS (multiple sclerosis)

Kesan Daripada Vertigo

Kebanyakkan mereka yang disahkan Vertigo akan:-
 • mengalami kesukaran untuk berjalan atau berdiri
 • mengalami gangguan pendengaran dari salah satu telinga ataupun kedua-duanya.

Cara Atasi Vertigo Dengan Selamat

Ada beberapa rawatan yang dapat mencegah Vertigo:
 • Meletakkan kepala lebih tinggi dari badan ketika sedang duduk atau berbaring. Elak menunduk atau posisi kepala dan badan sejajar
 • Menggerakkan kepala secara perlahan, sebaiknya sebelum berdiri dari tempat tidur seeloknya duduk terlebih dahulu supaya pergerakan yang dilakukan oleh badan tidak terlalu drastik.
 • Pengambilan ubat-ubatan atas nasihat doktor
 • Terapi fizikal seperti senaman yoga, tai chi, senaman dengan pergerakan kepala yang mudah. Ia juga bergantung kepada kemampuan fizikal individu.
 • Pengambilan nutrisi yang cukup untuk kesihatan yang optimum.

Cara Merawat Vertigo

Doktor akan memberikan ubat-ubatan seperti:-
 • antiemetic drugs
 • anti-histamines
Namun pengidap Vertigo perlu beringat yang ubat-ubatan sintetik ini belum tentu dapat merawat Vertigo sepenuhnya. Sebaliknya mereka berkemungkinan besar mendapat kesan sampingan kesihatan sekiranya terlalu bergantung kepada ubat tersebut dalam jangka waktu yang panjang.

Alternatifnya adalah dengan mencuba makanan tambahan daripada sumber-sumber semulajadi dalam menangani masalah Vertigo ni.

Vivix Membantu Pengidap Vertigo

Masalah vertigo adalah berkaitan dengan saraf. Sistem saraf yang sihat dan cukup nutrisi sangat penting untuk menjalankan fungsi di dalam badan secara optimum. Dengan rangkaian nutrisi Shaklee ia dapat membantu mengekalkan sistem saraf daripada gangguan radikal bebas yang merosakkan sel tubuh.

Vivix yang sangat tinggi dengan kandungan antioksidan yang bertindak sehingga ke peringkat sel akan membantu membaikpulih DNA yang rosak. Dengan erti kata lain, Vivix ini akam membantu membaiki keadaan tidak normal dalam tubuh seseorang, termasuklah pengidap Vertigo ni.

Testimoni Vivix Membantu Pengidap Vertigo

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order. Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/  


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Testimoni di atas adalah dari pengguna produk vivix Shaklee yang sebenar. Namun hasilnya mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

0 comments:

Post a Comment