Sunday, May 20, 2018

Kawal Gula Dalam Darah Mampu Cepatkan Proses Penyembuhan Luka Kencing Manis


ubat sembuhkan luka kencing manis dengan cepat

Pesakit kencing manis yang mempunyai luka atau ulser di kaki mempunyai 15 peratus risiko untuk menghadapi amputasi atau dipotong kaki mereka akibat kaki yang membusuk, bernanah dan mati (gangrene).

Kaki pesakit kencing manis ini biasanya kebas. Mereka tidak akan terasa walaupun mereka terpijak paku atau berjalan di atas permukaan yang panas.Tisu yang busuk atau dijangkiti kuman perlu dicuci dan tisu yang mati perlu dibuang. Kelewatan rawatan boleh menyebabkan kehilangan kaki, atau lebih teruk lagi, kehilangan nyawa mereka!

Langkah-langkah awal boleh diambil bagi mengelakkan masalah luka ini daripada berlaku.

  1. Sentiasa memastikan kaki tidak terlalu kering. Kaki yang kering boleh merekah dan luka. Pesakit boleh menggunakan minyak bayi atau minyak zaitun bagi melembabkan kulit.

  2. Kaki perlu dilap apabila keluar daripada bilik air atau tandas. Kaki yang basah, terutamanya di celah-celah jari, memudahkan jangkitan kulat (fungus)

  3. Pesakit perlu memeriksa stoking dan kasut sebelum memakai mereka bagi memastikan tiada batu, kayu atau benda-benda tajam di dalamnya.

  4. Sentiasa memakai kasut yang sesuai sekiranya berjalan. Elakkan selipar atau sandal yang mendedahkan jari kerana ia lebih mudah terluka.

  5. Sentiasa memeriksa kaki sebelum tidur, dengan menggunakan cermin bagi melihat kawasan-kawasan yang sukar dilihat. Pemeriksaan kaki sendiri ini seeloknya dibuat dua kali sehari.
  6.  

Testimoni Pesakit Kencing Manis, Luka sembuh Tak Sampai Sebulan.

Ada sorang makcik, disahkan oleh doktor ada penyakit kencing manis, masalah buah pinggang, darah tinggi dan jantung bengkak.

So anak dia bagi mak nya makan vivix. Anaknya nak mak dia lebih sihat dan bertenaga ja. Sebab target dia nak bantu mak dia kontrol gula dalam darah. At least tak melarat sampai jadi gangren. 

Akhirnya dia terus beli twin pack Vivix. Tiap-tiap hari dia konsisten bagi mak dia minum Vivix. Hasilnya sangat menakjubkan. Isi kaki yang dah effect akibat kencing manis tumbuh balik dalam masa tak sampai sebulan. 


Pada hal kalo ikut perkiraan doktor selalunya amik masa sehingga 3 bulan. Sampaikan doktor tanya ada amik suplemen tambahan ke. Anaknya pun bawak botol Vivix tunjuk kat doktor. Then doktor bagi galakan untuk teruskan minum Vivix.

cara turunkan kencing manis dengan cepatVivix bukanlah digunakan untuk merawat kencing manis Tetapi vivix bantu menurunkan paras gula dalam darah.

Bila kandungan gula back to normal so insyaAllah seseorang pesakit tu akan FREE DIABETES.

Bagaimana vivix bantu turunkan paras gula dalam darah tu.

1-Vivix Tingkatkan Insulin

Vivix bersifat anti radang yang menghalang sistem imun kita merosakkan ‘Beta Cell’ yang berfungsi untuk hasilkan insulin.
Kesan dari genetik yang sihat, fungsi sistem imun akan lebih fokus kepada mengatasi toksik dan radikal yang masuk ke dalam tubuh.

2. Vivix Atasi Insulin Resistance

Masalah ‘Insulin Resistance’ ini banyak dipengaruhi oleh kadar guna dalam darah. Bila anda ambil makanan yang tinggi gula (budaya orang kita), maka tubuh akan hasilkan lebih banyak insulin untuk menukarknya menjadi tenaga.


Vivix menghalang proses ini dengan mengawal kepekatan gula dalam darah dan meningkatkan fungsi insulin untuk menukar guna kepada tenaga.

3. Vivix Perbaiki Genetik

Genetik kencing manis yang diwarisi dari ayah atau ibu akan cenderung untuk melakukan proses yang sama.Vivix membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan pada genetik atau DNA untuk menghalang atau mengawal risiko kencing manis.

4. Vivix Melambatkan Pembentukan Protein AGE

AGE ( Advance Glycation End Products) ialah sejenis protein rosak yang dihasilkan oleh tubuh yang menyokong proses penuaan dan penyakit kritikal seperti kencing manis dan masalah jantung.Fungsi anti oksidan dari Vivix akan melambatkan penghasilan sel ini.

Jadi jika anda sedang berusaha mengawal kandungan gula dalam darah dan nak cepat sembuhkan luka kencing manis, vivix terbaik untuk membantu anda.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan suplemen ini, anda boleh klik kotak "BUY NOW" dan terus order.Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.
 

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya. Setiap pembelian melalui saya anda juga layak untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:

SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement 
 
Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Testimoni di atas adalah dari pengguna produk vivix Shaklee yang sebenar. Namun hasilnya mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

0 comments:

Post a Comment