Sunday, June 3, 2018

Kenali Jenis Ketulan Di Bahagian Leher, Ketiak Dan Pangkal Peha Petanda Kanser Lymphomarawatan alternatif kanser lymphoma

Limfoma adalah barah kelenjar limfa. Kelenjar limfa adalah struktur kecil yang befungsi untuk menapis bahan berbahaya dalam badan.

Ia mengandungi sel imunisasi yang membantu melawan jangkitan dengan menyerang dan menghancurkan kuman yang terkandung di dalam saliran limfa.

Tahukah anda 1 daripada 5 ataupun 20% rakyat Malaysia menghidapi limfoma sama ada mereka sedar mahupun tidak. Walaupun tiada rawatan bagi menyembuhkan barah ini, ia boleh dirawat melalui rawatan susulan.

Kenali 6 Tanda Kanser Lymfoma.

1. Kelenjar Limfa Membengkak / Menjadi Ketulan


Kelenjar limfa membantu melawan jangkitan. Bengkaknya kelenjar ini adalah tanda biasa limfoma. Ketulan atau bengkak tersebut tidak membuatkan anda berasa sakit.

Ketulan ini selalunya berlaku di kawasan sekitar leher, ketiak dan pangkal peha. Terma medikal yang digunakan untuk merujuk kepada ketulan ini adalah 'lymphadenopathy'. Lebih kurang setengah daripada mereka yang menghidapi barah ini dapat merasai kehadiran ketulan tersebut.

Walaubagaimanapun, kehadiran ketulan ini tidak bermaksud anda secara automatik menghidapi limfoma. Sekiranya ketulan tersebut tidak hilang dalam masa beberapa minggu, atau semakin membesar, teruslah berjumpa doktor.

2. Mudah Berasa Penat / Lesu

Punca pesakit limfoma mudah berasa penat masih belum diketahui. Terdapat beberapa sebab di sebalik mudahnya berasa lesu. Limfoma boleh membuang sumber tenaga badan anda.

Kelesuan boleh berlaku atas banyak sebab kesihatan lain selain limfoma. Mudah berasa lesu tidak bermakna anda menghidapi limfoma.

Namun, sekiranya anda merasa lesu secara berterusan, teruslah berjumpa dengan doktor bagi mendapatkan nasihat kesihatan.

3. Kehilangan Berat Badan Tanpa Sebab

'Tanpa sebab' di sini membawa maksud kehilangan berat badan dalam masa yang singkat walaupun tiada niat ke arah itu.

Sekiranya anda menghidapi limfoma, kehilangan berat berlaku disebabkan sel kanser yang menggunakan sumber tenaga badan anda, dan badan anda pula memberi respon dengan bekerja keras untuk melawan sel ini.

Sekiranya anda kehilangan 5% daripada berat normal badan anda dalam sebulan, atau 10% dalam masa 6 bulan, dinasihatkan untuk berjumpa doktor dengan kadar segera.

4. Kerap Berpeluh Di Malam Hari

Limfoma boleh menyebabkan anda berpeluh teruk di selalunya malam hari, menyebabkan anda lencun. Berpeluh lencun ini berlaku boleh berlaku kepada mana-mana jenis pesakit limfoma, dan turut boleh berlaku di siang hari.

Doktor tidak mengetahui mengapa berlakunya peluh seperti ini, namun antara sebab munasabah ia berlaku adalah respon badan terhadap suhu badan yang meningkat lebih daripada tahap yang biasa.

Antara sebab lain peluh lencun termasuklah sebagai respon terhadap hormon yang tidak normal dan protein yang dihasilkan oleh sel limfoma.

5. Kegatalan Yang Teruk

Kegatalan yang teruk adalah simptom biasa pesakit limfoma Hodgkin. Satu pertiga pesakit limfoma Hodgkin mempunyai kegatalan sebagai simptom. Walaubagaimanapun, simptom ini jarang berlaku terhadapat pesakit limfoma non-Hodgkin.

Selalunya, pesakit akan berasa gatal di kawasan-kawasan seperti tangan dan kaki, atau bahagian bawah kaki, ataupun di seluruh anggota badan.

Seperti tanda-tanda lain, penyebab kegatalan yang serius ini masih belum diketahui. Antara sebab munasabah adalah disebabkan bahan kimia dalam badan yang dipanggil cytokines.

Bahan kimia ini mengganggu saraf di dalam kulit dan menyebabkan ia gatal. Cytokines dibebaskan oleh sistem imunisasi sebagai reaksi terhadap sel limfoma.

6. Demam (Pyrexia)


Demam adalah kenaikan suhu badan melebihi tahap yang normal. Limfoma mampu menyebabkan demam sederhana panas (melebihi 37.5°C).

Demam selalunya disebabkan oleh jangkitan, namun kadang kala ia boleh berlaku disebabkan sebab-sebab lain yang kurang lazim seperti limfoma.

Selalunya demam disebabkan limfoma tidak terlalu panas, dan ia datang dan pergi, dan turut digelar sebagai demam kelas rendah.

Antara sebab utama limfoma boleh menyebabkan demam adalah disebabkan pembebasan sejenih bahan kimia ke dalam darah yang menyebabkan suhu badan menaik.

VIVIX Membantu Pesakit Kanser Lymphoma Pulih Dengan Cepatubat merawat kanser lymphoma dengan berkesan  


ubat menyembuhkan kanser lymphoma stage 4


ubat menyembuhkan kanser lymphoma stage 4

 
ubat menyembuhkan kanser lymphoma

Bagaimana Vivix Bertindak?

vivix antikanser membantu menyembuhkan pesakit kanser lymphoma stage 4

Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging dan National Cancer Institute. Salah satu bidang kajian tentang resveratrol adalah kesannya terhadap kanser.


Resveratrol merupakan bahan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia mampu menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser. Ia bukan sahaja menghindar kanser, malahan turut dicadangkan sebagai rawatan tambahan.

4 sebab mengapa Vivix menjadi pilihan ramai pesakit kanser

1 – Menghentikan gen kanser

Bagi badan yang normal, reaksi badan yang sihat yang dipanggil pengasetilan dan penyahasetilan menjadikan gen hidup atau mati.

Bagaimanapun, bagi kanser, sel mula menjadi tidak terkawal dan mengaktifkan “gen kanser” nya sendiri, menggalakkan penyebaran sel-sel berpenyakit.

Dengan mengawal penyahasetilan dan mengaktifkan gen panjang umur, resveratrol mempunyai potensi untuk menghentikan proses kanser dan memberi manfaat kepada kesihatan secara menyeluruh.

2 – Menterbalikkan Kesilapan DNA

Punca utama proses penuaan (dan akhirnya kematian) adalah kebolehan sel tua yang semakin menurun untuk mereplika secara terperinci DNA asal ke dalam setiap sel baru.

Disebabkan “kesilapan” DNA dan penimbunan serpihan pecahan DNA yang tidak boleh digunakan, sisa DNA yang tidak teratur ini akhirnya menghentikan sel dari berfungsi dengan baik. Ini menjadikan sel tersumbat dengan “sampah” DNA dan akhirnya membawa kepada kemerosotan dan kematian sel.

Bagaimanapun, resveratrol mampu mengurangkan kesilapan dan sisa DNA ini sehingga 60% melalui kebolehannya merangsang kepanjangan umur gen.

Ini merupakan sebab mengapa resveratrol merupakan satu pencapaian besar dalam memperlahankan proses penuaan.

3 – Kesan Anti-Kanser

Resveratrol terbukti memperlahankan atau menghentikan tahap tertentu kanser. Ia boleh menghalang kanser melalui beberapa cara:

  • menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tidak kira sel kanser itu mempunyai reseptor negatif atau positif) 
  • memodulasi ekspresi gen  
  • menyebabkan sel kanser mati melalui penyahasetilan
Di Austria, penyelidikan lanjut turut membuktikan resveratrol turut menyekat kemampuan sel kanser untuk metasis ke dalam tulang pada kadar 30% hingga 71%.

4 – Menghalang Kanser Tanpa Memudaratkan

Resveratrol telah dibuktikan efektif melawan pelbagai jenis kanser, sama ada pada peringkat menghindar mahupun peringkat rawatan. Kebolehannya menghentikan kanser berkait rapat dengan kemampuannya membezakan sel kanser dari sel sihat.

Ubat terapi kimo tidak spesifik ketika menyerang sel; ia menyerang sel kanser dan sel sihat dalam masa yang sama. Sebaliknya, resveratrol tidak merosakkan sel sihat, tetapi melindungi sel sihat ketika mematikan sel kanser.

Kebolehan resveratrol yang terkenal termasuk kemampuan menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau nyahaktif enzim penting, gen, hormon dan kimia tubuh. Kajian menunjukkan resveratrol memberi kesan yang ketara kepada kanser yang berkaitan gen.

Antara kesan lain, resveratrol mengaktifkan gen penumpas tumor dan gen yang menyahtoksikbahan kimia. Ia juga menahan gen yang membolehkan sel kanser berhubung antara satu sama lain.

Lagi Kisah Pesakit Kanser Lymphoma Stage 4 Bebas Kanser 


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan suplemen ini, anda boleh klik kotak "BUY NOW" dan terus order.Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau
 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma, Postage Percuma, Penjimatan dengan harga Ahli serta Duit Cash sebanyak Rm36.
 

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya. Setiap pembelian melalui saya anda juga layak untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
 
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/   


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Testimoni di atas adalah dari pengguna produk Shaklee yang sebenar. Namun hasilnya mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

0 comments:

Post a Comment