Monday, November 14, 2016

Seimbangkan Hormon Estrogen Wanita Secara Semulajadi Dengan Isoflavone

 

Apa itu  ISOFLAVONE? 

Isoflavones merupakan struktur kimia yang sama dengan estrogen. Kerana kesamaan ini, isoflavones dapat mempengaruhi aktiviti estrogen kita. Tergantung dari jenis reseptor estrogen dalam sel-sel isoflavones dapat mengurangkan atau meningkatkan aktiviti estrogen. Isoflavones dapat bersaing dengan estrogen pada reseptor yang sama sehingga mengurangkan risiko kesihatan akibat daripada kelebihan estrogen.


Cara terbaik mengambil isoflavones adalah dalam bentuk soya atau makanan yang diperbuat daripada kacang soya. Soya mengandungi pelbagai macam jenis isoflavones. Kandungan tertinggi isoflavones boleh diperolehi daripada kacang soya dan tempe! So makanlah tempe selalu

Di dalam isoflavones, terdapat dua fitokimia iaitu Genistein dan Daidzen. Genistein banyak dijumpai di dalam tumbuh-tumbuhan seperti kacang soya dan berfungsi untuk menghalang pertumbuhan salur darah baru ke sel kanser. Justeru pertumbuhan sel kanser akan terbantut disebabkan kekurangan nutrisi yang disalurkan ke dalamnya.


Ia juga memusnahkan radikal bebas dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

Daidzen juga boleh didapati di dalam tumbuh-tumbuhan seperti kacang soya dan herba. Ia berfungsi untuk menghalang hormon penggalak atau pertumbuhan kanser dari sampai kepada sel kanser.

Isoflavone merupakan sebatian phytoestrogen yang mempunyai ciri antioksidan yang menghalang dari terjadinya kanser payudara dan kanser prostat. Phytoestrogen dalam soya melindungi tapak reseptor sel dari xenoestrogens (estrogen sintetik yang terdapat dlm pasaran) dan mana-mana sebatian estrogen yang tidak diingini.

Dalam soya memang ada isoflavone ni. Isoflavone ni mempunyai kesan estrogen yang berbeza pada sel - sel badan yang berbeza.

Soy-phytoestrogen mempunyai kesan anti estrogen yang mana ia membantu untuk mengecutkan fibroid.

Tahu tak ESP ni kaya dengan ISOFLAVONE?

Proses penghasilan ESP menggunakan air sejuk untuk mencuci kacang soya terpilih, bukan menggunakan campuran alkohol seperti kebanyakan produk komersial soya yang lain. Soya yang dicuci menggunakan air akan mengekalkan nutrisi terbaik yang ada pada soya tersebut termasuklah isoflavone.

Tidak banyak syarikat pengeluar yang menghasilkan produk berasaskan soya menggunakan kaedah pencucian dengan air kerana ia lebih tinggi kosnya. Shaklee telah memperuntukkan banyak kos untuk memberikan hasil yang terbaik dalam produk ESP nya.

Nak tahu Alfalfa jugak sejenis tumbuhan yang bersifat Phytoestrogen. Jadi tidak hairanlah bagi wanita yang mengamalkan pengambilan ESP dan Alfalfa sifat kewanitaan dan fizikal kewanitaan nyer semakin terserlah gitu terutama untuk membesar dan menegangkan payudara serta memontokkan bontot.

Jika anda berminat untuk mendapatkan ESP, anda boleh klik link di bawah dan terus order!!
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6 
Atau 
Hubungi saya untuk mendapatkan produk dengan harga yang lebih menjimatkan. Dengan setiap pembelian produk Shaklee melalui saya, anda layak untuk mendapat konsaltansi secara percuma:-  
 

SMS/whatapps: 013-4505852(Soffiah)  Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
Facebook:Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/     

0 comments:

Post a Comment