Wednesday, November 23, 2016

Vivix Dengan Mekanisme Menghalang Pembentukan AGE Protein

Apakah AGE

AGE merupakan singkatan dari Advanced Glycation EndProducts, zat ini dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. AGEs berasal dari 2 sumber dari makanan yang kita makan dan boleh juga dikeluarkan oleh tubuh. Jika kita makan makanan dengan kadar gula tinggi (Glycemic index/indeks Glisemik yang tinggi), maka ia dapat memberikan petanda kemunculan AGE.

Pembetukan AGE

AGEs terbentuk di luar dan di dalam badan. Secara khusus, ia berpunca daripada tindak balas glycation, yang merujuk kepada penambahan karbohidrat kepada protein tanpa penglibatan enzim.
Glukosa boleh bergabung dengan protein dalam proses yang dipanggil glycation, menjadikan sel-sel lebih keras, kurang mudah dibentuk dan lebih tertakluk kepada kerosakan dan penuaan pra-matang. Di luar badan, AGEs boleh dibentuk oleh pemanasan (contohnya, memasak).

Pembentukan AGE dirangsang oleh komponen seperti:
  • Stress Penyakit
  • Kesakitan
  • Tidur yang tidak cukup
  • Gaya hidup yang tidak baik (merokok)
  • Sinar matahari berlebihan

AGE Penyebab Penyakit Kronik

Walaupun masih ada banyak soalan yang tidak terjawab mengenai AGE, yang pasti pembentukan AGE menjadi lebih ketara apabila protein terdedah kepada gula. Oleh kerana pembentukan AGE mengambil masa yang lama, ia tidak sempat terkesan kepada protein yang jangka hayatnya lebih singkat.

Protein yang mempunyai jangka hayat yang lebih panjang seperti kolagen pada kulit, myelin dalam saraf, otak, mata, dan sel-sel telinga nampaknya terkesan disebabkan AGE. Ini kerana protein jenis ini berinteraksi secara semula jadi dengan lebih banyak gula dan untuk tempoh yang lebih lama menjadikan mereka lebih cenderung untuk menjalani proses glycation.

Bagaimana AGE boleh menyebabkan penyakit?

Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. Contoh penyakit disebabkan oleh protein AGE adalah
  • menyekat saluran jantung yang menyebabkan serangan jantung, darah tinggi dan strok
  • merencatkan fungsi pancreas dan seterusnya menyebabkan peningkatan kadar gula dalam darah dan menyebabkan diabetes
  • mempercepatkan penuaan kulit dan menyebabkan kulit berkedut dan kendur
Secara ringkasnya protein AGE menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

Berikut adalah beberapa kesan AGE:

1. Diabetes jenis II

Kerosakan sel beta dalam pankreas. Pesakit kencing manis mempunyai lebih banyak gula dalam darah mereka yang membolehkan lebih banyak peluang kepada glycation berlaku

2. Kerosakan kolagen kulit

Sambungan silang protein kolagen menjadi kurang elastik dan lebih menyebabkan kulit cepat mengalami kedutan.

3. Kerosakan kepada sendi

Sambungan silang protein kolagen sekitar sendi juga menjadikan sendi kurang fleksibel dan tisu tulang lebih rapuh.

4. Penyakit kardiovaskular

AGE menjadikan permukaan LDL, “kolesterol jahat”, lebih kasar dan menyebabkannya lebih cenderung untuk melekat pada dinding arteri. Kerosakan kolagen dalam dinding saluran darah boleh menyebabkan tekanan darah meningkat atau melemahkan dinding yang boleh membawa kepada aneurisms.

5. Penyakit alzheimer

Protein amiloid yang menyebabkan penyakit Alzheimers, merupakan produk sampingan dari proses pembentukan AGE.

6. Sistem saraf

Jika AGE bertindak terus ke atas pelindung sel saraf, pelindung sel (myelin) akan merosot dan memperlahan inpuls saraf. Ini akan mengakibatkan kehilangan deria pendengaran dan penglihatan (juga masalah katarak).

Vivix Menghalang Pembentukan AGE Protein

Jadi untuk menghalang atau melambatkan penghasilan AGE ini, para ahli saintis telah menjumpai bahan yang boleh membantu melambatkan penghasilan AGE didalam tubuh badan kita iaitu POLIFENOL

Apakah Polifenol

Polifenol adalah sekumpulan fitokimia atau fitonutrien yang terdapat pada tumbuh-tumbuhan dan berpotensi untuk memberikan kebaikan antioksidan dan anti-penuaan sel. Malah, penemuan terbaru melaporkan bahawa polifenol boleh mendatangkan pelbagai kesan biologi yang konsisten dalam menyokong dan menambah baik kesihatan manusia.

VIVIX mengandungi ramuan polifenol dan resveratrol yang telah dibuktikan dalam ujian makmal memberi kesan positif terhadap empat mekanisma utama dalam penuaan sel dan dengan itu ia bertindak lebih dari sekadar memberi sokongan antioksidan.

 
VIVIX juga telah terbukti secara saintifik mampu mengurangkan AGE yang mana memberi impak kepada penyakit yang kronik Malahan kandungan dalam VIVIX mempunyai 10X lebih kuat dari RESVERATROL.

Vivix halang pembentukan protein AGE

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order.   
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau
 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.comasty

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/ 


0 comments:

Post a Comment