Wednesday, July 23, 2014

Penawar Gastrik Semulajadi


Bagaimana penyakit gastrik terjadi ?

TEKANAN (stress), rangsangan atau tindak balas bahan kimia daripada ubat, makanan dan jangkitan bakteria boleh menyebabkan pembengkakan di kawasan permukaan perut. Pembengkakan yang timbul akibat daripada tindak balas setempat ini menyebabkan seseorang itu mendapat gastritis atau lebih dikenali sebagai gastrik.   

Apakah faktor yang menyumbang terhadap kekurangan protein?

Pencernaan dan metabolisme protein melibatkan perut, pankreas, dan liver. Asid Hydrochloric yang dikeluarkan oleh perut diperlukan untuk pencernaan awal daripada protein. Enzim-enzim pankreas mengambil bahagian dalam penguraian protein. Dan hati mengawal metabolisme amino acid.

Akibatnya, setiap bahan yang mengganggu fungsi perut, pankreas atau hati mungkin secara negatifnya akan menjejaskan status protein. Selain itu, kemampuan tubuh untuk menghasilkan asid amino tidak perlu mungkin akan terbantut oleh ketidakcukupan pengambilan dari vitamin B6. 

Adakah pesakit gastrik tidak boleh sembuh ?

Hakikatnya, pesakit yang menghidapi penyakit ini boleh sembuh disebabkan sifat semulajadi membran perut yang mampu membina semula lapisan perut dengan ubat serta rawatan yang betul.

“Apabila terlalu banyak asid dan lapisan pelindung mula terhakis, pesakit akan mula mendapat gastritis.” – Dr Sukumar Nadesan, Pakar Bedah Am dan Gastro Intestinal, KPJ Tawakkal Specialist Hospital.

Bagaimana Shaklee membantu untuk sakit gastrik?

Energizing Soy Protein

ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.

Ostematrix

Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid di dalam perut.

Peppermint Ginger Plus

Shaklee Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

TESTIMONI 1
 

TESTIMONI 2


TESTIMONI 3


TESTIMONI 4

TESTIMONI 5

Untuk mendapatkan produk ini, anda boleh klik link di bawah dan terus order!!
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f2843fe2048acb2e687eeebe826db352 
Atau    
Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:-
SMS/whatapps: 013-4505852
Shaklee ID: 1027990  
Facebook: Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/        
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment