Sunday, July 9, 2017

Cara Selamat Atasi Slipped Disc Tanpa Pain Killer Untuk Ibu Menyusu

Slipped disc merujuk kepada bahagian disk atau kusyen pelapik tulang belakang yang beralih tempat, membonjol ke belakang lantas menekan bahagian saraf tunjang atau saraf akar tulang belakang pesakit. Bagi pengamal perubatan, biasa di sebut sebagai Prolapsed Intervertebral Disc (PID) atau Herniated Nuclus Pulposus (HNP).

Disk tulang belakang kita terdiri daripada 2 bahagian utama iaitu Annulus fibrosus dan Nucleus pulposus. Ia berfungsi sebagai pelapik antara ruas tulang belakang (vertebral body) dan bertindak sebagai penyerap tekanan serta membenarkan pergerakkan berlaku antara tulang belakang kita.

Masalah slipped disc ini berlaku apabila struktur Annulus fibrosus terkoyak dan ini membolehkan Nucleus pulposus menerobos keluar dan menekan struktur saraf.

Kisah Puan Shida Atasi Sakit Belakang Berulang Akibat Slip Disc Lama

Puan Shida pada suatu ketika dulu pernah mendapat slip disc ini. Dah lama juga katanya.Suatu hari tu, beliau tunduk nak angkat baby nya, tiba-tiba belakang rasa tertarik sampai tak boleh jalan. Selepas ke hospital, berurut sikit, Alhamdulillah dah lega.

Walaupun dah boleh jalan macam biasa, belakang beliau masih terasa tidak selesa. Ada ketika sakit belakang tu datang balik. Keadaan tambah sukar apabila beliau tidak boleh duduk lama ketika bekerja.

Painkiller Tidak Sesuai Untuk Ibu Menyusu

Puan Shida masih lagi menyusukan anaknya. Oleh sebab itu, beliau tidak memilih untuk mengambil painkiller yang kuat untuk mengatasi sakit belakang yang kerap dialaminya. Alhamdulillah, Puan Shida start ambil Vivix untuk atasi sakit belakang beliau ni sekitar awal Ramadhan baru-baru ni.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order   Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau  

Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan 
dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852 (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

0 comments:

Post a Comment