Friday, July 7, 2017

Cara Menurunkan Bacaan Gula Kencing Manis Dengan Berkesan


Kencing manis termasuk dalam salah satu penyakit 3 serangkai. Kerana ia sering berkait dengan masalah darah tinggi dan sakit jantung. Apabila salur darah yang berdekatan dengan jantung semakin menyempit, ia akan menyebabkan darah tinggi yang akan menjadi punca serangan jantung.

Kencing manis sememang tidak boleh dirawat dan tiada ubat khas yang dapat menghilangkan penyakit manis. Cubalah cari mana-mana rawatan kencing manis, memang tiada. Jika ada tentu dah ramai yang tak perlu makan ubat kencing manis yang doktor bagi selama seumur hidup malah sehingga ke hujung nyawa.

Malah kebiasannya pesakit kemcing manis yang semakin kronik, sampai perlu cucuk insulin untuk kawal bacaan kencing manis. Jika bacaan kencing manis dan gula dalam darah tak terkawal langsung pula, memang akan berisiko menghidap komplikasi lain seperti katarak, sakit saraf, kebas-kebas, kerosakan buah pinggang dan sebagainya.

Sebab itulah sangat penting untuk kawal kandungan gula dalam darah dan bacaan kencing manis.

Jadi bagaimana cara untuk mengawal kadar gula dalam darah?

Selain daripada konsisten amalkan ubat yang doktor bekalkan, tentu sekali pesakit kencing manis perlu mengamalkan pemakanan yang sihat, aktiviti fizikal yang sihat dan pengambilan supplement wisely.

Bagaimana Polyphenol Kandungan Didalam Vivix Membantu Pesakit Kencing Manis?

Supplement yang telah di uji secara klinikal dan saintifik membantu penyakit kencing manis adalah bernama Polyphenol. Menurut kajian berkaitan polyphenol dan kencing manis tahap 2, polyphenol bertindak melindungi pankreas yang bekerja untuk hasilkan insulin daripada dirosakkan oleh glukosa yang berlebihan dari makanan.

Polyphenol juga bertindak sebagai anti-radang dan antioksidan yang menganggu insulin bekerja untuk tukarkan gula menjadi tenaga.

Di Malaysia, Polyphenol hanya boleh didapati di dalam supplement berbentuk cecair, iaitu Vivix dari shaklee. Vivix adalah supplement cecair berwarna merah keunguan pekat. Ia boleh diminum begitu sahaja atau dibancuh bersama air.
cara turunkan gula untuk pesakit diabetes
Polyphenol di dalam Vivix membantu menurunkan bacaan gula dalam kencing manis


Vivix telah terbukti membantu ramai pesakit kencing manis menurunkan bacaan gula mereka.

Berikut adalah kisah seorang ibu customer saya ni. Customer saya mengadu yang ibu nya mengalami masalah gatal-gatal kulit akibat komplikasi kencing manis. Malah bacaan gula ibunya juga tinggi. Kesian sangat tengok ibunya sering jer kelihatan letih tak bermaya. Hinggalah kakak kepada customer saya ni belikan vivix bagi kat ibunya. 

Alhamdulillah kesan pengambilan sebotol vivix dah memberikan kesan yang sangat positif untuk ibu mereka.

Disclaimer: Vivix adalah vitamin yang menyihatkan bukan ubat untuk merawat penyakit
 
Alhamdulillah.
Jika ada pesakit kencing manis yang mencari ikhtiar selain ubat, memang sangat disarankan untuk turut amalkan Vivix.

Vivix walaupun terbukti secara saintifik telah membantu banyak penyakit kritikal, ia tetap tidak menggantikan ubat.

Jika anda mahu berhenti ambil ubat hospital, anda disarankan untuk berbincang terlebih dahulu dengan doktor.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order   Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau  

Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan 
dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852 (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Testimoni di atas adalah dari pengguna produk vivix Shaklee yang sebenar. Namun hasilnya mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna. 

0 comments:

Post a Comment