Tuesday, February 7, 2017

Cara Atasi Penyakit Kulit Psoriasis Dengan Pantas Dan BerkesanMasalah psoriasis kelihatannya biasa seolah masalah kulit kering kan. Tetapi ia boleh memberi kesan yang teruk kepada pesakit untuk tempoh masa yang panjang. 

Psoriasis berlaku di mana sel sel kulit menjadi cepat matang pada permukaan kulit. Ini menyebabkan kulit menjadi cepat kering, kemerahan dan gatal sehingga kan mengelupas pedih.

Psoriasis adalah penyakit yang tidak berjangkit dengan orang lain tetapi punca utama secara spesifik tidak dapat dikenalpasti. Ia seakan seperti ekzema tetapi lebih teruk.

Kesan penyakit psoriasis

1. Kesan Psikologi

Pesakit penyakit psoriasis berasa malu dan tertekan dengan keadaan kulit bersisik dan merah terutamanya jika sisik-sisik psoriasis jatuh bertaburan di baju, tilam dan lantai.

Masyarakat yang tidak memahami penyakit pada kulit ini akan menjauhi diri dari pesakit menjadikan pesakit terasing dan murung.

Ini mungkin kerana mereka tersalah sangka penyakit ini boleh berjangkit atau tidak selesa dengan keadaan kulit pesakit yang sedikit berbeza.

2. Artritis

Pesakit psoriasis boleh juga mendapat masalah artritis yang disebabkan oleh psoriasis yang dinamakan psoriatic arthropathy.

Ia berlaku kepada lima peratus pesakit psoriasis. Jari tangan, kaki dan sendi-sendi seperti siku, lengan, bahu, lutut, buku lali dan punggung juga boleh menjadi sakit dan bengkak.

3. Kencing Manis ataupun Diabetes Tahap 2

Untuk mereka yang alami psoriasis yang kritikal lebih cenderung untuk mendapat masalah diabetes.  

4. Tekanan Darah Tinggi

Mudah mengalami tekanan darah tinggi. 

5. Mudah dapat penyakit kardiovaskular

Bagi mereka yang ada masalah psoriasis akan mempunyai risiko untuk mendapat masalah jantung.Ini kerana keradangan pada kulit mempengaruhi peredaran darah yang bagi kesan pada dengupan jantung. Juga menyebabkan masalah kolestrol disebabkan arteri menjadi keras.

6. Masalah Penglihatan

Akan mengalami masalah seperti conjunctivitis, blepharitis dan uveitis.

Rawatan Penyakit Psoriasis

Banyak kaedah boleh digunakan dalam rawatan psoriasis antaranya ubat sapu, ubat makan dan fototerapi.
Di antara ubat sapu yang digunakan untuk merawat pesakit adalah seperti kortikosteroid, vitamin D3, antralin, terapi dan tar arang.

Ubat makan pula adalah seperti retinoid, methotrexate, ciclosporin, hydroxyurea sementara fototerapi adalah rawatan yang menggunakan terapi sinar UVA atau UVB. Bagaimanapun, sehingga kini belum ada ubat dapat menyembuhkan sepenuhnya penyakit ini.

Suppement Shaklee Membantu Pesakit Psoriasis

Untuk membantu merawat masalah psoriasis ini, memerlukan kesabaran dan kesannya memang mengambil masa.

Kerana vitamin ataupun suplemen yang dicadangkan lebih kepada untuk mengurangkan simptom-simpton lebih teruk dan lama kelamaan boleh dihilangkan.

Vitamin untuk membantu pesakit Psoriasis adalah:

Vivix


Iaitu antioksida yang sangat tinggi untuk membantu masalah sistem imun badan. Juga membantu secara keseluruhan sistem badan termasuk proses detoks badan iaitu menyahkan toksin-toksin yang berbahaya dalam badan akibat infeksi.

Testimoni 1 

Testimoni 2

Testimoni 3

 

Mungkin ramai tidak menyedari yang masalah kulit yang terlalu teruk sampaikan berkuping-kuping adalah PSORIASIS. Dan ia akan merebak semakin teruk jika tidak dirawat dengan segera.

Jangan jadikan Psoriasis sebagai masalah untuk sepanjang hayat kerana ia boleh dikurangkan dan dirawat dengan suplemen yang sesuai cuma memerlukan kesabaran tinggi.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order. 
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement

0 comments:

Post a Comment