Thursday, February 6, 2014

13 Kebaikan Lecithin Shaklee untuk Kurus, Pintar dan Cantik

Lecithin Shaklee hari ini lebih dikenali sebagai Produk Shaklee untuk Kurus Badan dan Slimming. Perkara yang ramai orang tak tahu ialah, Lecithin Shaklee sebenarnya sejak lebih 20 tahun digunakan untuk bantu masalah lembab dalam pembelajaran. Wah macam mana tu ya?


Jadi Pintar dengan Lecithin Shaklee? Macam mana tu?
Saya tahu biasanya bila sebut Lecithin je memang dah melekat namanya dengan fungsi Kurus dan Slimming. Bagi yang agak rajin membaca, anda akan jumpa satu manfaat Lecithin yang tidak ramai diketahui oleh Pengedar Shaklee. Lecithin membantu meningkatkan kepintaran dan fokus.
Untuk Menerangkan fungsi Lecithin dalam aspek tersebut, suka saya nak share satu gambar untuk memudahkan penerangan.

Lecithin Shaklee
1) Lecithin mengandungi Choline
2)Choline adalah element paling penting untuk bergabung bersama ACETATE membentuk acettylcholine pada hujung dendrit (saraf)
3) Acetylcholine akan LOMPAT di SYNAPSE untuk sampai ke receptor (penerima mesej)
4) Dan pergerakan ini berterusan dari otak sehingga ke organ
5) Jika banyak choline, maka lajulah pergerakan mesej untuk sampai dari otak ke receptor
6) Jika tak cukup choline, maka perlahanlah pergerakan mesej untuk sampai dari otak ke receptor

Ini adalah penjelasan ringkas secara saintifik tentang kenapa ada orang yang cepat pick-up masa belajar dan ada yang sedikit lembab, malah ada yang sangat lembab.
Kasihan…di saat orang menuding kepada takdir dan faktor genetic terhadap masalah pembelajaran dan kepintaran, rupanya banyak ikhtiar boleh diambil untuk memperbaiki keadaan ini.

Selain dari Lecithin membantu masalah lembab belajar, ada 13 lagi manfaat Lecithin Shaklee yang pasti membuatkan anda tak sabar nak makan Lecithin sekarang juga!
  1. Lecithin adalah pelarut kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain. Membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Pakar mengesyorkan pengambilan 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
  2. Lecithin mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Lecitin membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin menyerap zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn.Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.
  4. Lecithin mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati
  5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
  6. Lecitin meningkatkan imuniti dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  7. Lecithin adalah makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan
  8. Lecithin adalah sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.
  9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat utk kecantikan. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan untuk menghasilkan cecair hempedu yang bertindak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan
Untuk mendapatkan produk ini, anda boleh klik link di bawah dan terus order!!
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f2843fe2048acb2e687eeebe826db352 
Atau   
Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:- 
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/      
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852

0 comments:

Post a Comment