Monday, October 9, 2017

5 Jenis Makanan Elak Kanser PayudaraKanser payudara adalah kanser yang paling menakutkan bagi wanita. Berdasarkan kajian setiap 1:19 daripada penduduk wanita di Malaysia berisiko mendapat kanser payudara. Besar tu ratio dia kan.

Diet yang seimbang dan pemilihan yang betul akan membantu kita mencegah kanser. Insyaallah dengan mengambil lima makanan yang kaya nutrisi ini, maka anda akan mendapatkan keadaan payudara yang sihat.

1. Sayur-sayuran Hijau

Makan lah pelbagai sayur-sayuran hijau seperti kubis, brokoli, dan bayam sebagai menu diet anda. Kandungan vitamin, serat dan antioksidan di dalamnya membantu menghilangkan radikal bebas dan racun lain dari dalam tubuh. Antioksidan dan serat juga memainkan peranan penting dalam melindungi tubuh dari segala bentuk kanser, terutama kanser payudara.

2. Protein

Makanan yang kaya dengan protein sangat baik untuk kesihatan payudara anda. Cubalah untuk membiasakan mengambil makanan yang terbuat dari kacang soya seperti susu soya, tempe dan tahu.

3. Jus Buah

Hampir semua orang tahu bahawa vitamin C merupakan zat antioksidan yang paling kuat, yang secara efektif dapat menjaga kesihatan payudara. Semakin sering mengambilnya, semakin banyak pula zat antioksidan dalam tubuh anda. Buah ini juga mempunyai peranan penting terhadap peningkatan sistem imun.

4. Pelbagai Ikan

Ikan yang kaya dengan asid lemak Omega 3 dan mengandung vitamin D yang sangat tinggi. Kedua-dua bahan ini sangat baik untuk kelangsungan payudara.

5. Pelbagai Buah Beri

Selain rasanya yang lazat, buah beri mengandung nutrisi yang baik seperti serat dan vitamin C. Menariknya, buah beri boleh ditambah ke dalam menu makanan seperti meletakkannya pada yoghurt, salad, cereal dan smoothie anda.

Kuncinya ialah pengambilan diet yang tinggi antioksidan untuk melawan radikal bebas. Pilihan terbaik yang boleh anda ambil ialah melalui VIVIX...kandungan antioksidannya 13kali lebih berkuasa dari resveratrol biasa.

Vivix Antioksidan Terbaik Mengecutkan Kanser Payudara

Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Kanser Payudara?

Resveratrol merupakan rawatan alternatif yang sangat di yakini dan mempunyai bukti yang kukuh di dalam membantu memperbaiki kitaran sel tubuh dan melawan kewujudan sel abnormal.

Bukan itu sahaja. Ia juga dikatakan merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh yang menunjukkan resveratrol ini mampu menghalang atau menghentikan pelbagai masalah penyakit berkaitan sel.

KANSER PAYUDARA

sel kanser,kanser,resveratrol,kanser payudara,kanser payudara,vivix shaklee,


Terdapat lebih 2000 penerbitan penyelidikan berkaitan resveratrol ini termasuklah beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan lain-lain lagi.

Resveratrol menghalang sel kanser dengan cara :

Menghentikan gen kanser

Bagi tubuh yang normal, badan akan bereaksi untuk menjadikan gen untuk hidup atau mati. Proses ini dinamakan pengasetilan atau penyahasetilan. Bagi kanser pula, sel menjadi tidak terkawal dan akan mengaktifkan “gen kanser”nya sendiri dan menggalakkan penyebaran sel-sel yang tidak sihat. Resveratrol akan mengawal proses penyahasetilan dan mengaktifkan gen “panjang umur”. Dengan itu, proses kanser akan dapat dihentikan.

Menterbalikkan kesilapan DNA

Apabila kebolehan sel untuk “mereplika” semula DNA baru mereka kepada sel yang baru merosot, ia akan menjejaskan sistem tubuh kita. Disebabkan oleh “kesilapan” DNA dan penimbunan serpihan pecahan DNA yang tidak boleh digunakan, sel tidak dapat berfungsi dengan baik dan mengakibatkan kemerosotan dan kematian sel. Resveratrol mampu mengurangkan kesilapan dan sisa DNA ini sehingga 60% melalui kebolehannya untuk merangsang gen “panjang umur”.

Memberi kesan anti-kanser

resveratrol mampu memperlahankan atau menghentikan tahap tertentu kanser. Ia menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tidak kira sel kanser itu mempunyai reseptor negatif atau positif), memodulasi ekspresi gen dan menyebabkan sel kanser mati melalui penyahasetilan. Penyelidikan lanjut di Austria mendapati resveratrol telah terbukti turut menyekat kemampuan sel kanser untuk mengalami metasis ke dalam tulang pada kadar 30 – 71%.

Menghalang kanser tanpa memudaratkan

Kebolehan resveratrol menghentikan kanser adalah berkait rapat dengan kemampuannya membezakan sel kanser dan sel sihat. Bagi kimoterapi, ubat yang digunakan tidak dapat membezakan di antara sel sihat dan sel kanser. Maka, ia akan menyerang kedua-dua jenis sel pada masa yang sama. Sebaliknya, resveratrol tidak merosakkan sel sihat tetapi melindungi sel sihat ketika mematikan sel kanser.

Resveratrol juga mampu menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau menyahaktifkan enzim/gen/hormon dan kimia dalam tubuh. Ia mengaktifkan gen penumpas tumor dan gen yang menyahtoksik bahan kimia dan dalam masa yang sama menahan gen yang membolehkan sel kanser berhubung antara satu sama lain.

Buat pertama kalinya dalam sejarah, penyelidik dari University of Rochester (terbitan March, 2008) telah membuktikan bahawa resveratrol membantu memusnahkan sel kanser dengan menembusi sumber tenaga teras sel kanser tersebut atau lebih dikenali sebagai mitochondria, dan melumpuhkan fungsinya.

Mitochondria ini mempunyai DNAnya yang tersendiri dan mempunyai kebolehan untuk membekalkan tenaga kepada sel secara berterusan apabila berfungsi dengan betul. Apabila resveratrol dibekalkan kepada mitochondria, ia akan mengganggu sumber tenaga sel-sel kanser tersebut.

Apabila sumber tenaga sel kanser terganggu, secara teorinya ia akan menghentikan pertumbuhan sel kanser.

Di dalam Vivix Shaklee terdapat resveratrol dan poliphenol yang jika digabungkan akan turut melindungi DNA sel, menghalang tindakbalas kimia dan radiasi yang akan menyebabkan kanser, melawan radikal bebas dan menghalang inflamasi.
rawatan alternatif untuk kanser payudara

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order. Selamat Membeli belah bersama Shaklee!


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/  

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Testimoni di atas adalah dari pengguna produk vivix Shaklee yang sebenar. Namun hasilnya mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

0 comments:

Post a Comment