Tuesday, May 9, 2017

Nak Jaga Jantung Kena Minum Wine Merah?

 

Bagaimana Resveratrol membantu penyakit jantung ?

Berdasarkan kajian, resveratrol  mampu mengurangkan kadar kolesterol LDL dan merupakan antioksidan yang tinggi dan antiradang yang boleh memelihara kesihatan jantung.

Satu kajian yang diterbitkan pada 2006 menemui resveratrol mampu membantu mengelakkan ateroklerosis (atherosclerosis), mengurangkan ketidaktentuan degupan jantung serta serangan jantung. Ia juga melindungi serta menjaga kesihatan jantung. 

Pernahkah anda mendengar Fenomena French Paradox?

Hasil satu kajian menunjukkan terlalu sedikit daripada jumlah penduduk Perancis yang mengalami masalah penyakit kardiovaskular (jantung),sedangkan populasi di sana mengambil diet yang sangat tinggi lemak tepu dan mempunyai peratusan perokok yang tinggi. Fenomena ini dinamakan French Paradox

Bagaimana Ini Berlaku?

Ini adalah kerana orang Perancis mendapat sumber resveratrol yang tinggi melalui pengambilan wine merah yang banyak.Wujudnya fenomena yang bernama French Paradox ni menunjukkan tabiat mereka yang suka minum sedikit wine merah setiap hari bagi membantu meningkatkan tahap kesihatan mereka, kerana wine merah diperbuat daripada kulit anggur merah. Kulit anggur merah ini kaya dengan resveratrol. Resveratrol ini lah yang membantu menghalang penyakit kardiovaskular tersebut. 

Tapi, kita sebagai orang Islam tidak boleh minum minuman beralkohol. Jadi, bagaimana umat islam boleh  mendapatkan sumber resveratrol yang terbaik ini?

Bagaimana Memilih Resveratrol Terbaik?

Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham , Massachusetts pada tahun 2003 , anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity ) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji.

Kandungan ORAC ini menentukan tahap antioksidan di dalam sesuatu bahan itu. Antioksdian ini selalu dikaitkan dengan anti-penuaan. Maka tidak hairan lah kalau pengguna Vivix claim yang mereka kelihatan dan rasa lebih muda!

Anggur Muscadine juga kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins(OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksida yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.
  • Ia mempunyai kadar RESVERATROL 6x lebih tinggi dari anggur merah.
  • Ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid – antikanser dan antiradang.
  • Kajian-kajian in vitro menunjukkan kesan positif anggur muscadine terhadap kanser darah, usus dan prostat [1],[2],[3]

Vivix Shaklee Gabungan Resveratrol dan Polifenol Yang Terbaik

 

Shaklee menggunakan keseluruhan buah anggur; kulit, isi & bijinya kerana:-
  • Anti oksidan & phytonutrients yang tinggi dalam kulit anggur
  • Kandungan Resveratrol yang tinggi di dalam biji anggur 
  • Isinya juga mengandungi nutrien yang sangat berguna
Ternyata Anggur Muscadine ini sangat unik dan istimewa. Begitu juga kesannya terhadap kesihatan kita.

Anda ingin merasai kehebatan Anggur Muscadine ini digabungkan dengan 3 bahan hebat yang lain iaitu Purple Carrot, European Elderberry dan Polygonum Cuspidatum?


VIVIX adalah pilihan yang paling terbaik untuk anda. Anda tak perlu risau kerana Vivix mendapat pengesahan halal daripada JAKIM.

Tahukah anda, satu sudu Vivix mengandungi jumlah resvetratrol yang sama dengan resvetratrol daripada 100 gelas wine merah? Wow.. Banyakkan..Testimoni Vivix Untuk Pesakit Jantung
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order.
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau
 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplemen

0 comments:

Post a Comment