Tuesday, March 1, 2016

11 Punca Buah Pinggang Rosak Yang Boleh DielakkanPada masa kini jika ditanya kepada saya bisnes apa yang tinggi permintaannya. Saya pasti akan cadangkan bisnes perkhidmatan dialisis. Rata-rata tempat sekarang kita boleh lihat terdapatnya pusat dialisis berbanding dulu.

Untung sangat buka pusat dialisis ni, sebab setiap hari orang akan datang cuci buah pinggang. Seorang pesakit buah pinggang paling kurang perlu cuci 3 kali seminggu, ada yang sampai setiap hari. Jadi, memang boleh buat duit.

Duit, duit juga. Memang untung sangat boleh buat duit. Tapi, kita ni manusia setiap hari tengok betapa susahnya orang nak cuci buah pinggang. Nak kena cucuk setiap kali nak cuci, apalagi kalau melibatkan ahli keluarga sendiri.

Mengalami kerosakan buah pinggang memang tidak dipinta oleh sesiapa pun, tapi gaya hidup kita boleh mengubahnya. Saya tidak mahu kehidupan saya berakhir begitu dan kalau boleh saya juga tidak mahu orang sekeliling saya mendapat nasib seperti itu. Kena cuci buah pinggang bererti kehidupan sangat terbatas. Nak pergi mana-mana pun susah, kecuali ada mesin dialisis yang portable yang boleh dibawa ke mana-mana.

Saya nak berkongsi 11 faktor yang menyebabkan buah pinggang boleh rosak, supaya kita boleh mengambil langkah berjaga-jaga dan menjaga buah pinggang sebaiknya.
 1. Kerap tahan kencing
 2. Kurang minum air
 3. Suka makan makanan masin
 4. Suka minum minuman bergas atau berkarbonat
 5. Kerap terkena jangkitan kencing dalam erti kata lain tidak menjaga kebersihan anggota kencing dengan baik dan tidak dirawat dengan sempurna.
 6. Kerap makan daging merah dan makanan laut yang tinggi kandungan asid urik.
 7. Merokok
 8. Kerap makan pil tahan sakit
 9. Minum alkohol berlebihan
 10. Penyakit tekanan darah tinggi dan kencing manis yang tidak terkawal
 11. Obesiti dan penyakit metabolik.
Kepada sesiapa yang ada masalah seperti diatas, ketahuilah kesemua itu kita boleh elakkan. Jadi, amalkan gaya hidup yang sihat dan jagalah kesihatan buah pinggang masing-masing. Kita ada 2 sahaja buah pinggang setiap orang. Kalau rosak 1, mungkin 1 lagi boleh ambil alih. Kalau dah tinggal 1, mesin nak ambil alih?

Mereka yang berpenyakit kegagalan buah pinggang tak diwajibkan pergi haji menurut muzakarah kebangsaan dan Lembaga Tabung Haji juga tidak membenarkan mereka ikut. 

Memang sedih menghadapi pesakit buah pinggang yang teringin sangat pergi haji sampai tak tulis penyakitnya, tapi doktor boleh kenal tau.Jadi, jaga kesihatan buah pinggang, semoga kita tergolong dalam golongan yang berpeluang menunaikan ibadah haji.

ViVix Pakar Membantu masalah Buah Pinggang Anda Secara Semulajadi

Bagi anda yang runsing dan buntu dalam mencari rawatan alternatif masalah buah pinggang, Vivix adalah sesuatu yang WAJIB anda dapatkan. Ramai yang mempunyai masalah kronik buah pinggang, alhamdulillah dapat diatasi dengan Vivix, kesannya boleh dilihat walau hanya dengan satu botol sahaja.

Cara pengambilannya juga mudah berbanding pil yang sukar ditelan bagi sesetengah orang. Hanya dengan pengambilan sehari satu sudu sahaja, insyallah masalah buah pinggang, ulang-alik dialisis boleh dielak.

Testimoni di bawah ini antara pesakit buah pinggang yang telah mengambil Vivix dan kesannya Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakhbar....sangat Marbelesss. 

Gambar ini Aisyah pesakit buah pinggang kronik. Buah pinggang kirinya rosak, manakala yang kanannya berair. Setelah menghabiskan sebotol VIVIX , ketumbuhan sebesar 18cm di pinggang kanan kecut kepada 11cm. Sekarang, beliau dah menghabiskan berbotol botol Vivix dan dah boleh menjalani kehidupan nya seperti biasa.


Doktor sendiri bagi cadangan untuk dapatkan Vivix walopun Doktor tu bukannya buat Biz Shaklee pun.


Alhamdulillah, VIVIX berfungsi memperbaiki DNA yang rosak. Dan memperbaiki sel sel kita.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order.
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau
 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/ 

0 comments:

Post a Comment