Tuesday, March 22, 2016

Kesian Isteri Muda Ini Terpaksa Buang RahimBaru-baru ini saya menjalani pembedahan membuang rahim. Umur saya 28 tahun dan baru setahun berkahwin, kami belum mempunyai anak.

Saya disahkan menghidap kanser tahap satu. Ketika diberitahu menghidap kanser, saya tidak tahu hendak berbuat apa.

Saranan daripada doktor di hospital supaya saya bersetuju untuk menjalani pembedahan membuang rahim. Atas desakan keluarga dan suami, saya bersetuju. Kini sudah hampir dua bulan selepas proses pembedahan pembuangan rahim dan kedua-dua ovari.

Doktor ada memberitahu yang saya akan mengalami simptom menopaus. Soalannya, apakah saya akan benar-benar mengalami semua simptom menopaus seperti yang dialami wanita lebih berumur memandang­kan saya masih muda?

Sekarang, saya susah tidur dan keinginan sek­sual juga kurang. Saya bermohon doktor dapat memberi pandangan mengenai keadaan saya ini.

Aina,
Kuala Lumpur.


Saya pasti anda sudah mendapatkan penjelasan ini sebelum menjalani pembedahan terbabit.

Menopaus berlaku apabila seorang wanita kehilangan fungsi kedua-dua ovarinya walaupun usia masih muda. Malah simptom menopaus lebih ketara dan awal muncul bagi mereka yang menjalani pembedahan membuang ovari kerana penurunan paras hormon estrogen berlaku dengan mendadak.

Simptom ini dialami seawal satu hingga dua hari selepas pembedahan. Apa yang anda alami adalah antara simptom menopaus di samping serangan kepanasan sehingga perasaan menjadi mudah marah dan sensitif serta mengganggu tidur, kekeringan kulit, sakit belakang, berdebar-debar dan seumpamanya.

Apakah peringkat sebenar kanser anda? 
Ini dapat diketahui selepas pembedahan dan maklumat penuh dapat diketahui selepas hasil ujian histologi makmal ke atas rahim diketahui beberapa hari kemudiannya.

Apakah rawatan anda dikira sudah selesai atau lengkap dan tidak memerlukan rawatan tambahan?  
Seeloknya anda mendapat­kan maklumat lanjut daripada doktor anda serta mematuhi lawatan yang dijadualkan.

Bagi wanita yang mendapatkan rawatan pada peringkat awal seperti anda, peluang kejayaan pembedahan masih tinggi.

Benarkan Vivix Bantu Hilangkan Keresahan dan Kerusingan Anda. 

Leya Tak Sanggup Tua Sebelum Masanya mengamalkan Vivix. Alhamdulillah dalam seminggu Leya makin kurang lenguh2 badan,, tapak kaki Leya tak rasa menyucuk2 lagi, bab solat heppi sgt sebab boleh berdiri sebab kadang2 Leya terpaksa solat duduk sebab Leya tak mampu nak pijak lantai sekali pun.

Alhamdulillah semuanya dah kembali ok, dah 3 bulan Leya amalkan, sekarang Leya semakin aktif, sekarang Leya dah tak nampak muka sedih  Mak Abah dan Husband bila diaorang tengok Leya semakin aktif. Syukur sangat.
 
 

Jika anda mempunyai masalah yang sama dengan Leya, saya tahu anda pasti sedih dan kecewa dan pelbagai kekusutan memikirkan kekurangan yang ada pada anda.  Tapi ingatlah pasti ada sesuatu yang lebih baik yang Allah gantikan untuk anda. Tak perlu terus bersedih teruskan kehidupan anda banyak lagi perkara indah dalam hidup ini yang anda perlu lalui.

Berminat Untuk mendapatkan  Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order!!
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!
 


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6 

Atau
Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:-   
Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/    
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852  
#blogvivix2016

0 comments:

Post a Comment