Saturday, March 19, 2016

Saya rindu sangat nak dengar suara suami saya-Rintihan Seorang Isteri.

Pagi tu, Aya dapat panggilan dari Kak Zai (bukan nama sebenar)

Kak Zai : Aya, suami saya koma. Dah 2 bulan. “Aya jual Shaklee kan. Ada tak produk yang boleh bantu?” Kak Zai tanya penuh berharap.

Terkedu Aya dengar.
Kalau lah suami Aya yang koma, 2 bulan pulak tu, tak dapat nak bayang.

Belum sempat Aya beri cadangan, Kak Zai sambung cerita.

Kak Zai : Saya rindu sangat nak dengar suara suami saya
Ada dengar sendu tangis di hujung suara.

Aya : Sabar ya Kak. Insya-Allah kita cuba usaha yang terbaik.

Aya yakin produk terbaik untuk dicadangkan adalah Vivix. Ia salah satu vitamin Shaklee yang paling premium.

Vivix bantu pulihkan sel dan saraf yang rosak. Jadi Aya berharap ia dapat bantu pulihkan sel suami Kak Zai yang rosak.

Aya : Akak boleh cuba Vivix untuk stroke suami akak. Vivix ni dia bantu pulihkan saraf. Sambil kita ikhtiar, sambil kita doa banyak-banyak.

Kak Zai : Suami akak koma, jadi macam mana ya akak nak bagi dia makan.

Aya : Akak boleh minta izin nurse untuk salurkan dalam tiub susu dia.

Aya tahu, ada sesetengah pihak perubatan, agak sukar sikit nak terima cadangan pihak keluarga pesakit.
Tapi tak mustahil kalau bincang secara baik. Lagipun, ahli keluarga mahu yang terbaik, kalau boleh, semua option nak diberi peluang.

Aya : Insya-Allah, bincang elok-elok dengan nurse dan doktor. Bagitau Shaklee ni supplement yang dah banyak ujian klinikal. Bagitau kita nak ikhtiar je.Ok ya kak?

Kak Zai : Insya-Allah. Terima kasih Aya. Berapa bah harga nya?

Aya : Sebotol RM 475 kak. Kalau akak nak, saya boleh tolong hantarkan ke hospital.

Kak Zai : Boleh boleh. Akak tak kisah harga. Yang penting suami akak sedar dari koma dan kembali sihat.
“Akak dah tak sanggup….” tak dapat nak habis ayat Kak Zai, terus dia menangis.

Allah… Luluh hati Aya dengar esakan tangis akak.

Aya singgah hospital untuk hantar Vivix petang itu. Kak Zai genggam erat tangan Aya.

Kak Zai : Terima kasih ya Aya. Tolong doakan Abang cepat sedar ya.

Aya : Insya-Allah kak.

Selesai Aya ceritakan cara makan, Aya pulang dengan penuh harapan. 

Alhamdulillah langkah pertama yang Aya sangat syukuri adalah pihak hospital sangat terbuka untuk menerima cadangan Kak Zai.

Terbukti, Vivix sedang mula dikenali bahkan di peringkat perubatan.

Setiap hari dalam doa, Aya tak perna lupa untuk mendoakan Kak Zai dan suaminya. Moga dikurniakan semula kesihatan yang baik seperti sedia kala.

Seminggu kemudian, Aya dapat PM di Facebook dari Kak Zai.

Kak Zai : Aya! Subhanallah Masya-Allah!! Terima kasih sangat sebab cadangkan Vivix hari tu. Baru hari ke – 5 Abg ambil Vivix, dah nampak banyak perubahan!

Kak Zai ceritakan satu persatu.

Tekanan darah dah semakin normal. Ubat dah mula dihentikan.

Ketika sesi physio, suami Kak Zai dah boleh angkat berat dan tahan badan sendiri.

Kakinya dah boleh bergerak.

Suami Kak Zai dah boleh mula menelan.

Jangkitan darah berkurangan dan semakin baik.

Buah pinggang berfungsi dengan baik.

Aya : Alhamdulillah kak, banyak perubahannya kan. 


Tanpa sedar, menitis air mata Aya. Air mata kesyukuran kerana dapat membantu seorang lagi insan yang diuji dengan stroke.

Berbaloi sangat Vivix ni. RM 475 sahaja, tapi cepat nampak kesan.
Jika anda punya ahli keluarga atau saudara yang sedang diuji dengan stroke, berilah peluang kepada mereka untuk cuba Vivix.

Mereka berhak untuk kembali sihat semula.
Nota : Kisah di atas, di adaptasi dari kisah sebenar, pengalaman Puan Aya sendiri.

Untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order!!
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6 
Atau
Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:-   
Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/       
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852  
#blogvivix2016

0 comments:

Post a Comment