Friday, September 9, 2016

Ajal Pemandu Bas Rapid Di Dalam Bas


pemandu bas rapid mati serangan jantung

Kuala Lumpur: Pemandu bas ditemui mati dipercayai akibat serangan jantung ketika berhenti bagi menurunkan penumpang di Jalan Tun HS Lee, di sini, hari ini.

Dalam kejadian 6.30 pagi itu, Sharizan Sadohan, 46, ditemui meninggal dunia dalam bas berkenaan selepas sesak nafas.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur Asisten Komisioner Mohd Nadzri Hussain berkata, pihaknya menerima panggilan awam memaklumkan kejadian berkenaan pada 6.50 pagi.

"Bantuan daripada unit ambulans turut ke lokasi memberikan bantuan pernafasan (CPR).

"Bagaimanapun, mangsa disahkan meninggal dunia dipercayai akibat serangan jantung dan mayat dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk tindakan lanjut," katanya ketika dihubungi.

Menurutnya, kes terbabit diklasifikasikan sebagai mati mengejut (SDR).

Kenali Jantung Anda 

Jantung merupakan organ yang amat penting dalam tubuh kita kerana jantung lah yang membuatkan kita bernyawa. Penjagaan jantung sangat-sangat penting kerana jantung bertindak mengepam darah yang mencukupi bagi kegunaan sel-sel tubuh. Jika ianya tidak dijaga dengan baik, kita akan cenderung mendapat serangan jantung tidak kira tua atau muda.

Serangan sakit jantung merupakan salah satu punca utama kematian mengejut. Semenjak dua menjak ni kerap dengar orang-orang muda meninggal mengejut disebabkan serangan jantung. Banyak punca yang mendorong kepada masaalah serangan sakit jantung antaranya:

  • Wanita berusia 35 tahun ke atas dan sudah monopous
  • Kolestrol berlebihan
  • Tekanan darah tinggi
  • Tabiat merokok
  • Tekanan darah tingi disebabkan stress
  • Lemak dalam tubuh berlebihan
  • Kurang bersenam
  • Penyakit kencing manis
  • Sejarah keluarga yang ada masaalah sakit jantung
  • Berat badan berlebihan

Tanda-tanda Sakit Jantung

  • rasa sesak nafas
  • leher seperti tercekik dan sukar bernafas
  • rasa berdebar-debar
  • letih dan lesu serta selalu rasa nak tidur
  • berpeluh dingin
  • rasa nak pitam atau pengsan dengan tiba-tiba

Cara Mencegah Serangan Sakit Jantung

  • Berhenti merokok. Cara mudah berhenti merokok saya share di entry “Tips Berhenti Merokok Dengan Mudah dan Selamat”
  • Amalkan supplement bagi mengawal tekanan darah tinggi dan kencing manis
  • Kawal stress dengan cara hidup yang sihat dengan mendapatkan tidur yang cukup serta lakukan aktiviti jasmani
  • Kurangkan pengambilan daging merah
  • Kerap bersenam bagi mengeluarkan peluh
  • Ambil makanan tinggi serat untuk pembakaran lemak atau kolestrol yang lebih baik
  • Pilih makanan yang berkhasiat dan kurangkan maknan berlemak
  • Pilih cara masakan yang sihat tanpa menggunakan minyak yang menyebabkan paras kolestrol meningkat

Cara Selamat Memelihara dan Rawatan Jantung Sihat Dengan VIVIX

Seperti yang kita tahu, salah satu punca yang menyebabkan serangan jantung adalah di sebabkan kolestrol yang tinggi. Jadi pengambilan Vivix penting sebab kandungan resveratrol dalam vivix membantu mengurangkan keradangan, mencegah oksidasi daripada LDL iaitu kolestrol jahat, mengelakkan platlet darah melekat dan membentuk gumpalan atau darah beku yang menyebabkan serangan jantung.

Selain itu, antioksidan dalam japanese knotweed mampu mencegah penyakit yang berkaitan jantung dan kandungan resveratrol yang tinggi dapat memberi perlindungan kepada sistem kardiovaskular. Sebab tu pengambilan vivix ni sangat bagus dalam melindungi jantung sihat kerana vivi mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi.
jantung dan vvix
jantung dan vivix 2 

Kat bawah ni saya share testimoni mereka yang ada masaalah sakit jantung dan jantung mereka kembali sihat selepas amalkan vivix.

jantung dan vivix 5

jantung dan vivix 3
Kepada mereka yang sayang kan jantung dan merawat masaalah jantung anda, boleh cuba vivix. Nak sihat itu mahal, tapi sakit lagi mahal. Sekali terkena serangan jantung, anda mungkin sudah terlambat. Tidak salah berikhtiar sebelum terkena.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order.  
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau
 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/ 

0 comments:

Post a Comment