Monday, September 12, 2016

Kepentingan First Aid Kit DiRumah

Task 10: Shaklee First Aid Save The Day


Kemalangan boleh berlaku kt mana jer, sekali pun dirumah kita sendiri.

Kalo zaman tok2 kita dulu walopun depa takdak secara formal First Aid Kit ni tapi minyak gamat sentiasa disimpan disetiap rumah. Kalo berlaku kecederaan mesti akan disapu. Pernah saya tgk kaki jiran luka kena kaca dibalut dengan kopi dan gula, entah ler petua mana yg diorg dpt. Rasa nak tergelak plak bila ingat zaman kecik2 dulu tu.

Tapi bagi saya selepas kenal produk Shaklee, ni ler produk First Aid yg mesti ada kt umh.

1.Herbal blend utk atasi ruam2 gatal, kena gigitan nyamuk, luka akibat kecederaan, melecur kena benda panas dan mcm2 lah. Saya guna tanpa ragu2 nak sapu terutama utk anak2 kecil yg semuanya nak masuk ke mulut jer. Herbal blend ni sangat selamat dan bebas paraben.

2. Basic H ni kalo kulit anak jadi gatal2 ke atau kena chickenpox, elok dititis skit dlm kolam mandian. Insyallah kudis kesan chickenpox akan cepat kering. Saya juga guna utk jerlum kepala dan badan anak kalo anak demam panas.Panas tu cepat turun.

3. Performance
Kalo anda kena cirit-birit, terutama utk orang tua2 dan kanak2, ada byk petua org bagi terutamanya suruh ambik minuman 1**+.Seperti kita sedia maklum air jenis berkarbonat tak bagus utk badan kita. Kadang2 ada yg perut tak tahan menambah burukan lagi keadaan.

Jadi pilihan yg tepat dan selamat ambillah Performance,minuman isotonic yg tanpa carbonat dan tanpa gula. Rasa orange yg natural memang blh buat anak2 kecik pun mau minum berbanding ORS ( Oral Rehydration Salt) yg selalu anak saya mmg tak suka dgn rasanya tu.

Anda pun patut ada 3 produk ni di rumah anda tau. Sentiasa beringat dan bersedia sebelum perkara tak diingini berlaku. Apa2 pun mencegah itu lebih baik dari mengubati.


Pengedar Shaklee Anda
Soffiah Shariff
013-4505852

#tsunamishaklee
#tsteam3

0 comments:

Post a Comment