Monday, August 15, 2016

Atasi Masalah Rambut Beruban di Usia Muda

   

Uban di usia emas adalah perkara biasa. Namun, bila masalah rambut beruban di kalangan orang muda ia menjadi pekara luar biasa. Rambut beruban boleh mempengaruhi penampilan serta kurang keyakinan diri seseorang untuk berdepan dengan orang ramai.

Bagaimana Uban Terjadi?

Uban terjadi bila terdapat gangguan pada proses sintesis protein di bahagian kulit kepala. Di bawah epidermis kulit kita terdapat 4 lapisan sel yang akan terus mengelupas dan diperbaharui dan salah satunya adalah “melanosit”. “Melanosit” menghasilkan melanin, pigmen yang memberikan warna kulit/ rambut kepada warna asal. Melanin juga memberikan warna kepada iris mata dan bulu. Mereka yang mempunyai kulit dan rambut yang hitam dikatakan mempunyai pigmen melanin yang tinggi.

Faktor-faktor menyebabkan rambut berubat adalah:

1. Keturunan/ genetik 

Merupakan punca utama tumbuhnya uban. Bermakna jika salah seorang ibu atau ayah memang mempunyai masalah uban di usia muda, maka kebarangkalian ia akan terjadi kepada anak-anak juga adalah tinggi

2. Kekurangan nutrisi tertentu

Gaya hidup seseorang yang tidak/kurang mengamalkan pemakanan yang seimbang turut mempengaruhi tumbuhnya uban. Terlalu kerap mengambil makanan aasegera, merokok dan minum alkohol yang boleh membantutkan penghasilan melanin.

3. Stress

Stress atau tertekan akan menyumbang kepada pengurangan vitamin B dalam tubuh manusia seterusnya menyebabkan terjadinya pigmentasi pada rambut. Keadaan ini boleh dikawal dan akan menjadi normal jika anda bijak mengawal stress.

4. Bahan Kimia

Bahan kimia yang terkandung dalam produk-produk penjagaan rambut seperti syampu dan pewarna rambut juga boleh mendorong kepada tumbuhnya uban. Anda dinasihatkan agar tidak terus membeli sesuatu produk jika tidak yakin atau tidak tahu bahan-bahan yang digunakan.

5. Penyakit

Terdapat beberapa penyakit yang boleh menyebabkan fungsi melanin berkurang dan tumbuh uban seperti penyakit kulit: vitiligo, tuberous sclerosis, waardenburg syndrome dan neurifibromatosis serta thyroid seperti grave ‘s disease

6. Kerap terdedah kepada radiasi

7. Umur

Semakin usia meningkat semakin merosot fungsi melanin dan juga kulit mengalami proses penuaan. Ini perkara biasa!

Bagi mereka yang sedang alami masalah ini pasti runsing mencari penyelesaian. Terutama yang kerjanya memerlukan berdepan dengan orang ramai.

Jangan risau, Vivix ada penyelesaiannya.


“Vivix bertindak memulihkan struktur DNA yang telah rosak dan seterusnya membantu menghasilkan sel-sel yang baru yang lebih sihat” Jadi tidak hairanlah kenapa rambut yang baru tumbuh berwarna hitam kan.

1) Nampak muda 3 tahun!


2) Uban dah kurang. muka nampak pinkish dan cantik. Masalah keintiman suami isteri pun tiada lagi. Vivix memang power!!!


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order. 
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau
 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda layak mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/ 

0 comments:

Post a Comment