KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan,Sentiasa Mesra Alam

PELUANG BERSAMA SHAKLEE

Kehidupan yang lebih sihat kepada setiap insan dan kehidupan yang lebih baik kepada sesiapa jua.

SET KURUS TERHEBAT

Kurus, sihat dan cantik bersama shaklee.

SET KULIT CANTIK HALUS DAN GEBU

Sebaik-baik kecantikan dan seelok-elok keindahan ialah akhlak yang mulia.

SET BERSALIN IDAMAN IBU-IBU

Hubungi saya segera dan dapatkan set hebat ini dengan harga yang istimewa

Wednesday, March 28, 2018

Bagaimana Mengatasi Darah Haid Tidak Berhenti?



Salam, saya telah mendirikan rumahtangga dan mempunyai seorang anak. Selepas melahirkan anak pada Ogos 2013 saya dinasihatkan untuk mengambil pil perancang. Saya berhenti makan pil perancang tidak sampai setahun. Selepas itu, saya mengalami pendarahan haid yang banyak. Apabila dirujuk kepada pihak hospital, saya mempunyai fibroid dalam rahim sebesar diameter 3 cm. Dalam tempoh 6 bulan, fibroid saya menghilang tapi saya mengalami masalah pendarahan yang banyak ketika haid. Menurut doktor ia adalah DUB (Dysfunctional Uterine Bleeding).

Setiap bulan, darah yang keluar sangat banyak dan berketul-ketul dan banyak sehingga badan lemah dan pitam. Doktor membekalkan ubat tranexamic acid untuk mengurangkan pendarahan.

Adakah ia pendarahan biasa bagi pesakit DUB? Adakah cara lain bagi mengurangkan pendarahan tersebut? ada kemungkinan saya mengalami keguguran sedangkan saya rasa ia adalah darah haid biasa? Adakah saya boleh mengandung seperti biasa?. Mohon pencerahan. Terima kasih”

Adakah anda sedang mengalami masalah seperti diatas?

Dysfunctional Uterine Bleeding (DUB) adalah pendarahan yang tidak normal dari rahem yang disebabkan oleh masalah ketidakseimbangan hormone.

Pesakit yang mengalami DUB akan mengalami pendarahan yang banyak dan berpanjangan, sehingga menyebabkan kekurangan sel darah merah.

Punca utamanya ialah

1.kekurangan hormone progesterone (lebih spesifiknya Prostaglandin F2alpha) yang menyebabkan pendarahan yang berpanjangan

2. peningkatan enzim ‘tissue plasminogen activator (TPA)’ iaitu enzim yang mencairkan darah.

Diagnosa bagi DUB dilakukan secara “exclusion”, iaitu apabila doctor telah melakukan pemeriksaan makmal, radiologi (contohnya ultrasound) dan histopatologi (untuk memantau kemungkinan punca-punca kanser),dan mendapati bahawa pesakit tidak mempunyai masalah lain seperti fibroid, endometriosis atau masalah kecacatan struktur rahem.

Rujuk: Bravender T, Emans SJ (June 1999). “Menstrual disorders. Dysfunctional uterine bleeding“. Pediatr. Clin. North Am. 46 (3): 545–53, viii

Sebahagian kecil atau 10% dari wanita yang mengalami DUB masih mengalami ovulasi dan masih subur. Mereka boleh hamil kerana masih terdapat kepekatan hormone progesterone yang mencukupi untuk membantu kehamilan.

Malangnya kebanyakan mereka atau 90% dari wanita ini pula tidak mengalami ovulasi, dan mengalami masalah ketidaksuburan. Oleh itu mereka memerlukan rawatan untuk menstabilkan hormone mereka.

Rawatan

Biasanya doctor akan memberikan ubat hormone progesteron. Ada juga doctor yang memberikan ubat hormone seperti ubat perancang yang mengandungi hormone estrogen dan progestin.

Matlamat utama ubat-ubat yang diberikan adalah untuk menghentikan pendarahan, yang boleh menyebabkan kekurangan sel darah merah yang teruk (anemia).

Ubat transxenamic acid hanya ubat yang digunakan untuk menghentikan pendarahan dan bukannya ubat hormone.

Dalam kes-kes yang terlalu banyak darah yang keluar dan tidak dapat dihentikan dengan ubat-ubatan, doctor akan melakukan pembedahan buang rahem (hysterectomy).

Kredit: Dr Zubaidi

Diet yang di syorkan :

  • Pengambilan makanan yang kaya dengan zat besi untuk mengekalkan tahap hemoglobin yang baik
  • Mengurangkan pengambilan teh, kopi, alkohol, susu, dan produk susu ( hormon)
  • Memakan banyak sayur-sayuran /ulam 
  • Kalsium/magnesium untuk menghentikan/mengurangkan kekejangan otot rahim
  • Melakukan senaman ringan 30 minit setiap hari tetapi elakkan sehingga keletihan.
  • Sapukan minyak jarak pada perut untuk mengendurkan otot.

Supplement Untuk Haid Berpanjangan Haid Tidak Berhenti

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order. Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda akan mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.
 
Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya. Dengan setiap pembelian anda layak mendapatkan konsultansi secara percuma:

 
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement 
 
Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Testimoni di atas adalah dari pengguna produk vivix Shaklee yang sebenar. Namun hasilnya mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

 

Tuesday, March 27, 2018

Katarak Tak Perlu DiBedah Dan Power Mata Semakin Berkurang Inilah Puncanya.

Testimoni daripasa Puan Sabariah binti Abdul Rahman. Syukur sangat sebab selepas pembedahan mata yang pertama beliau akan menjalani satu lagi pembedahan mata di sebelah kiri. Tak sangka bila amalkan Vivix dan Caratomax, matanya makin sihat dan pembedahan kedua tidak lagi diperlukan.

Kredit : Supermom Shaklee Story

cara hilangkan selaput mata

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu.  Pembedahan mata kiri pula asalnya dijadualkan pada 9 Januari 2017. Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat.

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak. Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum.
Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee.

Sabariah Abdul Rahman.

Ha, betul sangat kan Puan Sabariah. Alhamdulillah tak jadi dah pembedahan bila mata makin sihat. Malah power mata pun makin berkurangan. Pengambilan Vivix dan Caratomax bukan sahaja bagus untuk mata,  malah sangat bermanfaat untuk kesihatan keseluruhan.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix dan carotomax, anda boleh klik link di bawah dan terus order. Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda akan mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli. 


Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya. Dengan setiap pembelian anda layak mendapatkan konsultansi secara percuma:   

SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement 
 
Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Testimoni di atas adalah dari pengguna produk Shaklee yang sebenar. Namun hasilnya mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.


Thursday, March 15, 2018

Suplemen Untuk Para Atlet Tingkat Pretasi Dan Bebas Ujian Doping



Mungkin semua tau kan kalau atlet ni especially yang hebat-hebat mesti kena jalani doping test. Doping test ni diorang test pada darah & urin berkenaan unttk check penggunaan dadah/bahan terlarang semasa pertandingan.

Kalau anda masih ingat Dato Lee Chong Wei pun pernah fail doping test ni dalam 3-4 tahu lepas.

Kenapa atlit2 ni nak ambil drug?

Ada banyak sebabnya. Selain dari mereka ada sakit (yup, ramai yg positive doping daripada pengambilan ubatan) atau memang ketagih ialah mereka nak tingkatkan prestasi masing-masing.

Ada drug yang diambik untuk kuatkan otot, turunkan berat, hilangkan debaran, kurangkan sakit (atlit mmg biasa cedera kan) dan sebagainya. Dan doping test ni dibuat bila-bila jer, anytime siang atau malam boleh jer dipanggil utk buat doping test. 

Kat sinilah kesian atlet-atlet yang tak join SHAKLEE PURE PERFORMANCE TEAM. Mereka taktau tentang Shaklee, dengan Shaklee semua atlit tak perlu ambil dadah dan sudah pasti boleh lepas ujian doping punya. Pata atlit ni kadang terpaksa amik drug untuk cover kecederaan. 

Tapi kan atlet Shaklee... senyum je. Confirm lepas doping test coz Shaklee takde bahan2 terlarang... semua bahan dari alam semulajadi. So tak hairanlah kenapa ramai pemegang pingat emas olimpik memilih Shaklee sebagai suplemen utama dalam meningkatkan pretasi mereka.

Testimoni Atlet Malaysia Pengamal Suplemen Shaklee





Hubungi saya sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee. Dengan setiap pembelian produk anda layak untuk mendapat konsultasi secara percuma:

SMS/whatapps: 013-4505852
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement     

8 Hari Sahaja Paras Kreatinin Turun Dengan Vivix

Testimoni ini hasil perkongsian dari sorang customer setelah amalkan vivix untuk membantu masalah buah pinggang beliau. Beliau start makan vivix 4/2/ baru-baru ni. Alhamdulillah pi check up 11/2 bacaan kreatinin dah makin menurun dari 149 ke 124.

Vivix bukan ubat untuk buah pinggang, tapi alhamdulillah ianya sangat membantu pesakit buah pinggang untuk menjalani kehidupan dengan lebih selesa dan sihat.



Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh klik link di bawah dan terus order. Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5cba6e74e996a4b1d7534b6bdc8ee5f6
Atau 
Dengan Pembelian 2botol vivix Anda akan mendapat keahlian secara percuma dan penjimatan dengan harga Ahli.
Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya. Dengan setiap pembelian anda layak mendapatkan konsultansi secara percuma:
 
SMS/whatapps: 013-4505852   (Soffiah)
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com

Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement 
 
Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Testimoni di atas adalah dari pengguna produk vivix Shaklee yang sebenar. Namun hasilnya mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.