KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan,Sentiasa Mesra Alam

PELUANG BERSAMA SHAKLEE

Kehidupan yang lebih sihat kepada setiap insan dan kehidupan yang lebih baik kepada sesiapa jua.

SET KURUS TERHEBAT

Kurus, sihat dan cantik bersama shaklee.

SET KULIT CANTIK HALUS DAN GEBU

Sebaik-baik kecantikan dan seelok-elok keindahan ialah akhlak yang mulia.

SET BERSALIN IDAMAN IBU-IBU

Hubungi saya segera dan dapatkan set hebat ini dengan harga yang istimewa

Saturday, October 31, 2015

Tips Elakkan Keguguran Bulu Kucing

 Image result for tips  elakan bulu kucing luruh
Masalah bulu kucing yang melekat pada baju, sofa, permaidani dan sebagainya adalah perkara biasa. Tetapi amat merisaukan hati apa bila masalah tersebut makin menjadi-jadi. Masalah keguguran pada bulu kucing sering terjadi terutama pada kucing yang berbulu lebat dan panjang.

Tahukah anda apakah yang menyebabkan terjadinya masalah keguguran bulu kucing? Kebiasaannya Kucing akan mengalami keguguran bulu sebanyak setahun sekali dan diikuti serentak dengan pertumbuhan bulu-bulu yang baru. Tetapi ada juga kucing yang mengalami dua kali setahun dengan jumlah yang tidak terlalu banyak.

Sebab-sebab yang lain adalah seperti kekurangan nutrisi, kelebihan vitamin juga adalah salah satu penyebabnya. Selain itu suhu  tempat tinggal kucing terlalu panas juga boleh menyebabkan keguguran bulu kucing, pemilihan syampu sangat penting. Syampu yang tidak sesuai boleh menyebabkan keguguran bulu kucing. selain itu kutu, tungau dan kulat juga adalah musuh utama pada kucing. Seperti manusia kucing juga mempunyai gangguan hormon, ini juga adalah salah satu penyebabnya. Alahan pada ubat dan gangguan antibodi yang tidak kuat juga membolehkan masalah bulu kucing gugur.

Terdapat banyak faktor kenapa bulu kucing gugur

1. Kutu/Lices
Lazimnya kucing akan gatal dan menggaru dengan tahap maksima, menyebabkan bulunya gugur
Treatment : Gunakan Bio-Spot atau Frontline…sembur pada kucing, ulangi selepas 48 jam..dan ulangi lagi selepas 48 jam. Ini kerana telur kutu boleh menetas dlm 48 jam. Jangan mandi kucing tersebut sehingga seminggu. Sembur juga bilik kucing, carpet jika ada..kerana kutu boleh bersembunyi disini. Tidak berkesan jika kita hanya treat kucing…tetapi beberapa hari kemudian kutu akan datang semula.

2. Fungus
Fungus kelihatan seperti debu yang boleh menyebabkan sel2 pada bulu kucing mati.
Treatment : Mandikan kucing menggunakan Malaseb dan beri ia pil anti-fungus.

3. Kekurangan Protein dan Vitamins
Makanan yang berasaskan meat by products mempunyai kandungan protien yang sedikit..Kucing memerlukan protien untuk membina kulit dan bulu yang sihat…
Treatment : Makanan yang berkualiti, makanan segar (raw), multi-vitamins dan juga brewer yeast

Tahukah anda Multivitamin tertua didunia ialah VitaLea

4. Bulu Kering
Lazimnya ia disebabkan kekurangan minyak pada bulu dan juga pengunaan syampoo yang berlebihan
Treatment : Pastikan anda menggunakan syampoo mengikut sukatan yang disyorkan, minyak seperti salmon oil boleh membantu.

5. Stress
Kadangkala kucing mengalami stress samada persekitaran atau kehadiran kucing lain. Ia lazimnya akan grooming dirinya secara keterlaluan atau menggaru sehingga bulu tanggal.
Pastikan apa yang menyebabkan kucing stress dan take care of it.

6. Dry Skin
Dry skin lazimnya berpunca dari pemakanan. Boleh bagitau apa jenis makanan u beri pada kucing u?. Makanan berkualiti murah lazimnya mengandungi kadar garam dan meat-by-products yang tinggi yang mana menjadikan kulit kucing kering dan gagal menghasilkan minyak bagi menjadikan bulu kucing lembab. Ia boleh dilihat dari warna bulu kucing yang pudar, kering, kucing lazimnya menggaru dan menjilat dengan lebih kerap. Jika kita menyikat bulu kucing ia lazimnya keluar dengan banyak.
Cara mengatasi : saya syorkan makanan yang berkualiti seperti RC SkinCare, Innova Evo dan wet-food. Bagi Suplemen Tambahan. gunakan salmon oil ( Omega-3 and Omega-6 Fatty Acids), evening primrose oil (EPO), Felovite II dan brewer yeast. 

Ketahui Kenapa badan kita juga memerlukan supplement Omega di SINI
Tahukah anda Gla Complex Shaklee mempunyai lebih 2x ganda GLA dalam EPO

7. Penyakit kulit
Kutu (fleas), hama (lices) yang mengigit kucing boleh menjadikan kulit kucing tidak sihat dan bulunya mudah tanggal. Anda boleh melihat kutu dengan adanya kutu atau bintik-bintik hitam pada bulu, manakala lices bintik halus berwarna hitam..dan jika diperhatikan dengan teliti ia akan bergerak..lazimnya pada bahagian ruff (bulu leher). Bagi kucing yang alah (allergic) pada kutu ia akan menyebabkan penyakit lain seperti kudis dan kurap. Ini akan menyebabkan bulu tertanggal dengan mudah.
Anda boleh membunuh kutu dengan menggunakan racun seperti Bio-groom atau Frontline. Tetapi jika terdapat kudis, anda perlu membawa kucing anda ke vet untuk diberi suntikan antibiotic.

Lain-lain faktor :-
Bagi kucing berbulu panjang, jika cuaca terlalu panas terutama bagi rumah yang beratap zinc dan tiada aircond, ia akan menghadapi keguguran bulu yang ketara.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, anda boleh menghubungi saya dan layak untuk mendapatk konsultasi secara percuma:-  
Facebook: Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/      
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852 



Friday, October 30, 2015

Tips Kecantikan Dengan Aloe Vera

 Image result for aloe vera dan kecantikan
Siapa yang tidak ingin memiliki kulit cantik nan mulus tanpa sebarang cela. Ramai yang mempercayai bahan semula jadi lebih baik kerana tidak mengandungi bahan-bahan kimia yang boleh menyebabkan kesan negatif kepada kulit seseorang. Daun lidah buaya atau juga disebut sebagai aloe vera misalnya, mempunyai pelbagai khasiat. Selain membantu menyuburkan rambut, bahan ini juga bermanfaat untuk kecantikan.
Di dalam lidah buaya mengandungi banyak nutrisi dan mineral yang diperlukan oleh kulit wajah. Ibarat sebiji kelapa, semakin tua semakin banyak santannya. Begitulah juga dengan lidah buaya, semakin tua usia tanamannya, makin banyak kandungan nutrisi yang boleh diperoleh.
 

Anti-Penuaan Dan Anti-oksida
Kandungan mineral seperti Vitamin C, Vitamin E dan Zink dalam lidah buaya bermanfaat sebagai anti-oksida secara semula jadi, sekali gus ia membantu melambatkan proses penuaan. Selain itu, terdapat juga kandungan nutrisi yang membantu dalam mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti kedutan pada wajah yang sudah mulai kelihatan. Kandungan zat yang terdapat dalam lendir lidah buaya ini boleh menembusi dan meresap ke dalam kulit, untuk membantu melembapkan kulit selain menjadikan kulit lebih awet muda.
 

Atasi Kulit Berminyak
Bagi mereka yang memiliki kulit jenis berminyak, pastinya ia boleh menyebabkan pelbagai masalah kulit. Salah satunya adalah timbulnya banyak jerawat di wajah. Kandungan pH di dalam lidah buaya, dikatakan boleh membantu mengawal dan menyeimbangkan pengeluaran minyak yang berlebihan pada wajah. Justeru, pemakaian masker lidah buaya setiap hari, boleh membantu dalam mengembalikan kulit wajah kembali normal serta dapat mengatasi masalah jerawat misalnya.
 

Menyamankan Kulit Wajah
Adakah kulit wajah anda tergolong dalam kulit jenis sensitif dan terasa tegang setiap kali terdedah pada sinaran matahari. Jika betul, hindari kulit daripada sinaran matahari. Sebaiknya jangan terus mencuci wajah dengan air untuk menyejukkannya.
 

Biarkan wajah beberapa minit, kemudian, sapukan seluruh wajah dengan lidah buaya. Lendir yang terdapat dalam batang lidah buaya dikatakan mampu mendinginkan wajah yang terbakar akibat sinaran matahari. Setelah itu, biarkan beberapa saat, kemudian bilas dengan air. 

Mengendurkan Otot Di Bahagian Mata 
Apabila anda terasa otot-otot pada bahagian mata mulai terasa penat letih dan pedih akibat terlalu lama berada di depan komputer, apa kata anda segarkan kembali mata dengan cara dengan menggunakan lidah buaya. Caranya mudah, belah dua batang lidah buaya lalu menyimpannya di dalam peti sejuk sebelum digunakan. Kemudian letakkannya di atas mata sambil tidur beberapa saat. Anda akan lihat hasilnya, mata akan terasa lebih relaks dan segar. 

Tips Kecantikan
Untuk memastikan rambut nampak berkilau dan tidak mudah rapuh, sapukan daun lidah buaya (aloe vera) sebagai creambath secara rutin sekurang-kurangnya satu kali seminggu. Lendir dari lidah buaya berkhasiat untuk mengurangi pengeluaran minyak berlebihan pada kulit kepala serta menjaga kelembapan rambut.
 

Bagi yang ingin mengubati tangan yang terkena minyak panas atau luka terbakar, ambil satu batang daun lidah buaya. Lalu ambil isinya dan di tumbuk hingga halus. Kemudian, letakkan bahan yang di tumbuk tadi ke dalam kain bersih lalu balutkan ia pada bekas luka tersebut. 

Cantik Di Hati
Jangan sesekali menyalahkan kesilapan diri sendiri kepada orang lain kerana orang yang tidak mengakui kelemahan diri sukar untuk berjaya. Orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki perkara terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap perkara yang hadir dalam hidupnya.
 
Ketahui  Rahsia kulit berseri tanpa Mekap.
Hubungi saya jika anda memerlukan produk Shaklee dan anda layak untuk mendapatk konsultasi secara percuma:-   
Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/      
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852 

Wednesday, October 28, 2015

Tips Membersihkan Tilam Yang Dikotori Kencing Si Kecil

Tips Penjagaan Tilam 

 Image result for katil
Setiap orang pasti mahukan katil yang selesa & empuk, kalau tak cukup tidur boleh membuatkan seseorang tu jatuh sakit juga kan!! Jadi, salah satu kriteria yang penting bagi mendapatkan tidur yang selesa adalah tilam selain katil yang cantik tapi tahukah anda tentang penjagaan tilam?? 

Di sini ada beberapa tips yang boleh anda ikuti dalam menjaga tilam anda;- 

1) Terbalikkan Tilam setiap 6 bulan sekali- anda boleh meletakkan kertas nota iaitu bila anda membalikkan tilam tersebut. Dengan cara ini, anda tidak akan lupa & boleh melakukannya secara berterusan. 

2) Guna pelapik tilam (mattress cover) bagi melindungi tilam anda- Apabila membeli sebuah set katil mahupon bilik tidur, jangan lupa untuk meminta mattress cover sebagai free gift atau anda boleh membeli sahaja di rangkaian pasaraya pada harga yang berpatutan. 

3) Vakum tilam anda- Kadang-kadang debu, bulu dan tungau boleh berkumpul disebalik keempukan tilam anda. Vakum tilam anda dengan menggunakan muncung penyedut khas untuk upholsteri pada vakum anda. Jika anda alah kepada habuk, vakum & tukar pelapik tilam dengan lebih kerap. 

4) Ikuti arahan penjagaan tilam- Gunakan syampu untuk membersihkan kotoran pada permukaan tilam anda. Bersihkan kotoran dengan span. 

Cara Membersihkan Tilam Yang Dikotori Kencing Si Kecil;- 

 Image result for katil
1) Serap sebanyak mungkin air kencing dengan tuala. Bagaimanapun jangan menekan terlalu kuat kerana ia akan menggalakkan air kencing terserap jauh ke dalam tilam. 

2) Tabur kawasan tompokan pada tilam dengan serbuk penaik bagi membantu menyerap lembapan dan menyerap bau. 

3) Vakum serbuk penaik setelah dibiarkan selama sejam. 

4) Buat larutan campuran cuka dan air. Isi ke dalam botol semburan dan semburkan pada tompokan air kencing tadi. Seterusnya gunakan kain untuk membersihkan kesan tompokan tersebut. Cuka membantu menyegarkan fabrik, dan juga menghilangkan bau. 

5) Jemur tilam di bawah sinar matahari. Sinar matahari sangat efektif dalam menghilangkan bau dan membunuh kuman. Jika cuaca tidak mengizinkan, sandarkan ia di bawah kipas sehingga kering.

Ketahui Tentang Pencuci Magic Serbaguna di SINI
Hubungi saya jika anda memerlukan produk Shaklee dan anda layak untuk mendapatk konsultasi secara percuma:-   
Facebook: Natural Beauty With Natural Supplement/      
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852 

Monday, October 26, 2015

Tips Memilih Belacan Yang Baik

 Image result for belacan
Anda suka makan sambal belacan tak? Rata-rata orang Malaysia ni terutamanya orang melayu memang dah jadi makanan rutin. Teringat saya sebuah filem Melayu lama arahan Tan Sri P.Ramlee berkait dengan belacan. Dek kerana belacan seorang suami sanggup nak pancung isterinya sib baik Arwah Aziz Satar datang menolong...hahaha nak ketawa besar saya bila teringat citer tu.

Ok kepada yang tak mengenali belacan biarlah saya kenalkan anda apa itu belacan?
 
Hampir 90 peratus belacan diperbuat dpd udang. Selebihnya atau 10 peratus lagi digaul dgn garam. Ia penting kerana garam merupakan bhn awetan yg baik. Lebih2 lagi apabila proses pengeringan dilakukan. Sekiranya garam kurang, belacan tidak terhasil dgn baik. Ia cepat busuk kerana berlaku penguraian protein. Belacan menyumbang sumber protein yg tinggi. Kandungan nilai proteinnya di antara 28 hingga 40 peratus. Udang yg serasi dibuat belacan terbahagi kpd beberapa jenis. Paling baik, udang geragau atau udang baring.
 
Bagaimana Memilih Belacan Yang Baik 
Apabila membeli belacan selalunya pengguna akan keliru membuat pilihan. Yang berwarna merah jambu atau coklat kehitam-hitam spt warna tanah liat. Menurut pakar, udang segar akan menghasilkan warna merah jambu. Tetapi dlm sesetengah kes, jika didapati udang tidak begitu berkualiti, sejumlah ikan kecil dicampurkan ke dlm udang dgn sedikit pencelup yg disebut 'rhodamine B' berwarna merah. Ia dilakukan utk mendptkan keseimbangan warna merah jambu.

Belacan yg berwarna merah jambu lebih sedap kerana ia dihasilkan daripada udang segar. Manakala belacan berwarna coklat kehitaman rasanya sedikit pahit kerana biasanya udang diperam begitu lama sebelum proses membuat belacan dilakukan. Memilih belacan yg sedap atau sebaliknya terpulang kpd selera masing2. Jika tekak selesa dgn rasa asli udang, bolehlah memilih yg berwarna merah jambu. Tetapi jika inginkan rasa belacan yg sebenar atau udang yg benar2 diperam bolehlah memilih warna coklat kehitaman. Bagaimanapun jika tangan yg membuatnya serasi, belacan yg tidak sedap pun akan jadi sedap & enak. Lebih2 lagi jika campuran cili, asam, garamnya seimbang.   
 
Sejak dari dulu lagi saya tidak pernah membeli belacan di kedai-kedai runcit atau belacan yang dikomersialkan dari kilang kerana saya tidak tahu tahap kebersihannya dan bahan yang di campur dalam belacan. Sesetengah pengusaha akan mencampurkan bahan pewarna berbahaya seperti 'Rhodamine B' yang boleh menyebabkan kanser untuk mencantikkan warna belacan yang lebih menarik.
 
Apakah Belacan Selamat Dimakan?  
Proses penghasilan belacan adalah atas tindakbalas bakteria2 di dlm belacan itu sendiri. Dpd kajian yg dijalankan terhadap 20 contoh belacan, di dapati byk bakteria membiak di dlmnya pd peringkat awal pemprosesan. Ini termasuk bakteria jenis bacillus, pediococcus, lactobacillus, micrococcus & cornebacterium. 
 
Bagaimanapun bakteria2 ini akan susut sedikit demi sedikit apabila bertemu dgn asid laktik yg sedia ada hingga terhapus sama sekali di akhir pemprosesan dilakukan. Yg didapati cuma belacan (udang) serta kandungan garam yg agak tinggi. Setakat ini tiada kesan2 negatif yg dikaitkan dgn belacan & selamat dimakan. 
 
Sebaik-baiknya belacan disimpan dlm tempoh 6 bulan sahaja. Kerana selepas itu, belacan tidak sedap lagi utk dimakan. Tambahan pula lembapan belacan belacan mempengaruhi hayat penyimpanannya. Ini membimbangkan kerana belacan yg lembap menggalakkan bakteria membiak di dlmnya. Apabila berlaku tindak balas di antara enzim2, proses penguraian akan berlaku. Kala ini pelbagai jenis bakteria akan membiak & merbahaya kpd manusia. 
 
Sebab itu jika diperhatikan, utk mengelakkannya dpd lembap, kebanyakkan suri rumah dahulu yg tinggal di kampung2 menyimpan belacan di dlm bakul yg diperbuat dpd anyaman mengkuang. Disangkut di atas alang dapur agar belacan sentiasa disangai atau didiang. Atau belacan sekurang2nya dijemur ditengah2 panas terik matahari agar bakteria di dlmnya mati. Sbg alternatif lain dan di zaman serba moden ini, belacan juga selamat disimpan di dlm peti sejuk. 

Jika anda mempunyai masalah Resdung atau alergic anda boleh mendapatkan Set resdung Shaklee bagi mengatasi masalah anda.
 
Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:- 
Facebook: Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/      
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852

Sunday, October 25, 2015

Kenapa Perlu Pakai Inner Anti Tembam?

gambar ini sekadar hiasan
Pernah anda dengar inner anti tembam? Sekarang ni sudah menjadi satu trend bagi wanita bertudung memakai inner anti temban. Selain dapat menutup aurat ia juga dapat menutup ketembaman muka anda. Hebatkan bila pakai inner ni, pipi anda yang babam tu tetiba jadi bujur sirih bak pauh dilayang. Jadi nak berselfie pun rasa konpiden gitu.

Tapi mampu ke anda nak menyembunyikan size badan anda yang babam jugak tu??? Jadi anda hanya menipu diri sendiri jer kan. Kalo rakan-rakan anda ajak buat reunion agaknya anda nak bagi alasan apa yer tak dapat pergi dek rasa segan silu kat gambar dalam Fb nampak lain tapi kat luar nampak tersangat lain.

Jadi untuk mengembalikan keyakinan anda tu apakata anda mengambil set slimming Shaklee. Dah ramai yang berjaya menurunkan berat badan mereka. Pasni tak perlu lagi pakai inner anti tembam lagi.










Nak tahu tak apa akak2 ni ambil untuk dapat kurus tip top macam ni. Tentulah mereka memilih produk kurus Shaklee. Shaklee mengamalkan 3 peringkat untuk kurus iaitu:

1) Membakar
Pemecahan lemak dan kolestrol. Proses pemecahan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard.  Lecithin dinamakan pengemulsi semulajadi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak
2) Mendetox atau membuang 
Membuang lemak dan toksin dalam badan. Proses mendetox dan membuang adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

Bagi yang tidak sembelit, boleh mengambil Alfalfa, dan yang mengalami masalah sembelit, boleh ambil Herb-Lax.. Herb-Lax tidak sesuai untuk ibu yang menyusu kerana ia akan menyebabkan bayi cirit-birit.
3) Membina
Untuk membina otot dan mengelakkan dari kulit menggeleber. Proses membina otot dengan protein. Ini adalah kerana protein sangat membantu dalam meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot dari bebas lemak.

Untuk protein yang terbaik, disyorkan kawan-kawan mengambil Cinch Shake Mix tetapi bagi ibu yang menyusu  disyorkan mengambil ESP / Mealshakes..(ESP juga membantu dalam membanyakkan susu badan).
Kenapa mesti mengambil protein?
Ini kerana apabila lemak diurai dari badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.

Anda mesti tertanya-tanya mengapa mesti begitu banyak yang perlu diambil dalam set kurus Shaklee.
Ini adalah kerana Set Shaklee tidak seperti Set Kurus jenama lain yang memberikan kesan dengan cepat dan tidak kekal. Selain itu, set lain memerlukan anda untuk berpantang. Mesti anda tidak mahu seperti itu. Tapi ini bukan bermakna anda tidak perlu pantang jika mengambil Set Shaklee. Cuma anda perlu mengurangkan LEMAK dan perlulah juga bersenam dan MINUM AIR SEBANYAK 3 LITER supaya proses pengurusan berjalan dengan lebih berkesan.

Untuk mendapatkan Set Kurus Optimum ini, anda boleh terus klik link di bawah dan terus order!!
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!

Atau 
Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:- 
Facebook: Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/      
 
Shaklee ID: 1027990 Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852

Shaklee Effect: Nak Rawat Penyakit Lain Tapi Dapat Kesan Yang Lain.

Perkara pelik macam ni dah selalu berlaku kepada sesiapa yang menggunakan dan mengamalkan produk Shaklee secara berterusan. Tidak terkecuali dengan diri saya sendiri. Tapi kali ini saya nak kongsikan pengalaman Puan Rahimah yang pelik dan luar biasa akibat #Shaklee effect ni dengan anda semua.

Pelik Dan Luar Biasa : Nak turunkan Kolestrol Tapi Jadi Kurus Tanpa Sedar
Kisah ini diceritakan sendiri oleh Puan Rahimah yang kini sudah bergelar Master semasa mengikuti program Jejak Jutawan Shaklee.

Puan Rahimah mempunyai kegemukan secara genetik. Semua ahli keluarganya berbadan besar. Tetapi itu tidak merisaukan Puan Rahimah malahan Puan Rahimah tidak kisah pun hal tu. Tetapi apa yang membimbangkan Puan Rahimah bila mengetahui bacaan kolestrolnya yang tinggi. Katanya lagi umur dia masih muda dibandingkan seorang makcik yang berumur 50tahun semasa chek up tapi kadar kolestrol dia lebih tinggi dari makcik tu!!! 

Jadi dia pun bertanya kepada Dr. ada tak ubat yang boleh mengubati masalah kolestrol ni. Jawapan Dr. amat mengecewakan Puan Rahimah. Memang susah untuk dia ikuti saranan Dr. Nak tahu tak apa Dr kata? Hehe Dr tu kata takda ubat ler. Abis tu nak buat camna...makin runsing Puan Rahimah. Cara nak atasi dia mudah jer kata Dr. tersebut. Awak kena jaga pemakanan. Maunya histeria Puan Rahimah sebab dia seorang teramatlah suka makan.

Akibatnya dia tak boleh nak lelapkan mata asyik memikirkan masalah kolestrol tu.Kolestrol tinggi bukanlah penyakit tapi berpotensi menyebabkan berbagai penyakit. Diantaranya adalah penyakit jantung, stroke, diabetes dan hipertensi alias tekanan darah tinggi.

Susulan daripada itu Puan Rahimah mula mencari Set untuk menurunkan kadar kolestrol. Bab kurus tu dia tak fikir sangat yang penting mesti sihat. Set yang di ambil oleh Puan Rahimah terdiri daripada ESP+Lecithin+Alfalfa+Herblax. 

Hasilnya memang mengejutkan dalam tempoh sebulan jer kolestrol Puan Rahimah turun dari 6.5 kepada 4.5. Dan yang luar biasanya beratnya juga menurun sebanyak 6kg. Wow siapa tak nak kuruskan. Inilah yang dikatakan "Nak Rawat Penyakit Lain Tapi Dapat Kesan Yang Lain".

Jom kita layan skit produk apa yang diambil oleh Puan Rahimah tu.
ESP (Energizing Soy Protein)
Merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolestrol.

Lecithin
Dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan 'melekat pada lemak'. Dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak itu 'terapung' dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Tahukah anda Lecithin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean!!

Alfalfa
Alfalfa sebenarnya sejenis tumbuhan/herba yang sangat kaya dengan nutrisi. Alfalfa adalah semulajadi, antihistamin, diuretik, membantu penghadaman, kaya dengan serat dan klorofil, kaya dengan mineral, baik untuk pesakit kencing manis, merendahkan kolestrol dan anti-tumor dan anti-bakteria.

Herblax 
Ada 9 jenis: alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root.
  
Fungsi setiap bahan ini dalam usaha untuk kempiskan perut kita?
  • Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
  • Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus. 
  • Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi. 
  • Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk mengatasi masalah sembelit dan kembung perut atau usus. 
  • Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan. 
  • Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik semulajadi.
  • Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit. 
  • Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma. 
  • Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati. 
Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti Puan Rahimah elok sangat lah anda dapatkan Set ini.
Bagi mendapatkan set ini, Anda boleh hubungi saya dan layak untuk menerima konsultasi secara percuma:-
Facebook: Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852

Saturday, October 24, 2015

Tips Jaga Kebersihan Ketika Datang Bulan


Tidak dinafikan bahawa menjaga kesihatan bahagian sulit bagi kaum wanita sangatlah penting. Apatah lagi ketika “datang bulan”. Sebagai wanita yang aktif, anda tentunya memerlukan pembalut wanita yang berdaya serap tinggi, supaya tidak lembap, permukaannya lembut agar vagina tidak melecet dan tembus!

Pemilihan tuala wanita yang bermutu sangat penting kerana ia menjadi sahabat karib anda sepanjang tempoh “datang bulan” atau haid.  Keadaan ini akan membuatkan anda berasa lebih yakin, selesa di saat melakukan pelbagai aktiviti seharian.

Bukanlah sesuatu yang sukar untuk wanita menjaga kesihatan alat sulitnya kerana sebahagian besar proses menjaga kebersihan tersebut memang sudah anda lakukan, sekadar menerapkannya secara konsisten sahaja.

Langkah-Langkah Yang Perlu Anda Ambil:
1. Mandi 
Jangan abaikan rutin mandi pagi dan petang. Keadaan cuaca yang tidak menentu, membuatkan anda sering berpeluh, sehingga perlu kerap  mandi ketika Datang Bulan Mandi adalah proses penting untuk jaga kebersihan kawasan alat sulit perempuan.

2. Pakai Deodorant
Ketika Datang Bulan , tubuh akan mengeluarkan lebih banyak hormon estrogen. Hormon ini akan mengundang pengeluaran peluh dan minyak tubuh akan menjadi lebih banyak daripada biasa. Inilah yang menyebabkan tubuh Mungkin Mengeluarkan  bau Yang tidak sedap , Bagi memastikan anda tidak mengalami masalah ini, gunakanlah deodorant setiap kali Selepas mandi.

3. Jaga Kebersihan Kulit
Setelah menggunakan tandas, bilas bahagian kulit yang terkena pada permukaan tandas ketika anda membuang air. Perkara ini perlu dilakukan untuk mencegah risiko Jangkitan bakteria. Berbeza dari kebiasaannya, kulit di sekitar kawasan alat sulit Lebih Sensitif Dan  lebih lembab ketika period, sehingga risiko Jangkitan bakteria lebih tinggi pada Waktu itu.

4. Cuci Tangan
Tolong Jaga kebersihan tangan anda. Gunakan sabun untuk mencuci tangan  Dengan Bersih dan bilas dengan air bersih, sebelum dan selepas anda menukar pembalut wanita.

5. Tukar Tuala Wanita/ Cloth Pad Setiap 3-4 Jam
Kerap menukar tuala wanita terutama pada hari-hari yang banyak darah. Ini mengelakan ianya menjadi terlalu lembab akibat menampung terlalu banyak darah dan menjadi media untuk kuman membiak.Ia juga  dapat mencegah terjadinya bau yang tidak menyenangkan dan kegatalan di bahagian alat sulit . 


6. Buang Dengan Kemas 
Bungkus pembalut Wanita yang baru saja anda tukar itu dengan kertas, kemas-kemas.Kemudian masukkan ke dalam tong sampah. Jangan sesekali masukkan pembalut tersebut ke dalam tandas. Kandungan plastik anti bocor pada pembalut berpotensi menyumbat saluran tandas. 
# Dengan penggunaan cloth pad anda tak perlu buat semua ini ianya boleh dibasuh dan dipakai semula. Lebih hygiene, Sangat jimat dan mesra alam.
Petua  Tradisional Mencuci Bahagian Alat Sulit Ketik Haid
  • Gunalah air panas suam yang dibancuh dengan sedikit garam setiap kali mencuci bahagian itu.
  • Anda juga boleh merebus 3 keping asam gelugur,garam dan daun sirih serta daun inai untuk mengelakkannya dari berbau.
Lakukan setiap hari samaada ketika semasa haid atau pun di masa-masa yang lain.Insyaallah anda akan mendapat manafaatnya.


Tahukah Anda?
  • Anda tidak memerlukan produk atau ubat penjagaan alat kelamin sekiranya anda mengamalkan penjagaan diri yang baik. Ubat hanya perlu diambil bagi merawat jangkitan kuman dan keputihan yang tidak normal.
  • Segelintir wanita berasa selesa dan puas apabila mereka membersih dan merawat alat kelamin dengan produk yang berada di pasaran. Anda dinasihatkan memikirkan bahan pencuci yang tidak mendatangkan kesan sampingan, yang tidak mengubah ph faraj dan telah diuji kebersihannya.
  • Sekiranya selepas menggunakan produk tersebut dan timbul rasa gatal, pedih, kemerahan, anda dinasihatkan tidak menggunakannya lagi dan jumpalah doktor untuk mendapatkan rawatan yang sewajarnya.
KENAPA WAJIB BERTUKAR KEPADA CLOTH PAD?
Wajib bertukar kepada Cloth Pad kerana bukan sahaja selesa dan selamat malahan banyak keuntungannya.
  • Dengan lapisan penyerap yang diperbuat daripada mikrofiber yang anti-bakteria untuk menyerap kelembapan empat kali berat asalnya.
  • Direka untuk melekap dengan baik tanpa mengerutkan seluar dalam anda, terutamanya bahagian di belakang untuk perlindungan yang lebih baik dan selesa sepanjang hari.
  • Pad dijahit bahagian atas di sekeliling, dan bukan dijahit tepi seperti kebanyakan pad kain yang lain (jahit tepi lebih cepat dan lebih murah) tetapi juga tidak tahan lama (lebih mudah ditarik terutamanya jika dimasukkan ke dalam mesin basuh)
  • Lapisan penyerap dan atas dijahit bersama di tengah-tengah untuk memberi kesan yang nipis, kemas dan selesa. Lapisan kalis air tidak dijahit di tengah bagi mengelakkan tembus dan kebocoran.
  • Menggunakan fabrik import yang berkualiti tinggi, kami juga menempah khas fabrik seperti mikrofiber yang anti-bakteria, nilon bersalut PU untuk memberi prestasi yang maksimum, fungsi dan ketahanan kepada semua produk.
  • Mutu kerja yang berkualiti, buatan tangan dengan cermat dan terperinci untuk kualiti yang konsisten.
  • Menawarkan pilihan corak yang pelbagai dan menarik.
  • Fabrik bercorak yang digunakanadalah kain kapas yang bermutu tinggi, tidak mudah luntur dan tahan lasak.
  • Harga yang berpatutan dengan kualiti yang terbaik.
Nota : 
Kalau biasa kita gunakan satu bag pad atau pelapik wanita yang berharga RM7.00 x 12 bulan = RM84.00.  Berapakah cost belanja pad sahaja? Namun apakah yang lebih penting? Ciri2 Keselamtan + Keselesaan + Antibakteria + dijauhi dari sebarang penyakit puan + jimat dan banyak lagi kebaikan yang dapat.
Berminat nak dapatkan Cloth pad boleh hubungi saya di 013-4505852 (Soffiah).
Hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee dan anda layak untuk mendapat konsultasi secara percuma:- 
Facebook: Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/      
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852

Thursday, October 22, 2015

Kenapa Tumit Kaki Pecah?


Pernah anda jumpa wanita-wanita cantik, berkerjaya, duit pun banyak yerlahkan berdasarkan handbag, jam, tudung yang dia pakai, tapi bila bukak kasut pergghhhhh...tumit kaki dia mintak maaf cerita, buat mata anda terbeliak kejap. Yer tak sangka kan. Jadi takkan nak biarkan masalah tumit merekah terus menghantui diri anda. Sudah tentu anda menginginkan tumit yang cantik dan licin, sesuai dengan wajah anda yang cantik bercahaya kan...Barulah matching, betul tak?

Boleh dikatakan  tidak kira orang kaya ke, miskin ke, cantik ke, comey ke, muda ke, tua ke semua ada masalah tumit kaki merekah ni. Nampak macam masalah sejagat jugakkan. Banyak punca yang buat tumit kaki pecah ni antaranya :-
  • Kekurangan air dalam badan, menyebabkan kulit menjadi kering, berkilat, bersisik dan akhirnya merekah
  • Faktor genetik atau keturunan, jika keluarga kita mempuanyai kulit kering biasanya kite akan cenderung menhadapi masalah yang sama.
  • Berat badan berlebihan, berat yang banyak dan tubuh yang lebar tidak dapat ditampung oleh kaki, menyebabkan kulit kaki merekah.
  • Memakai kasut yang tidak sesuai atau terlalu ketat. Pemakaian kasut tumit tinggi juga menyebabkan tekanan pada tumit.
  • Tidak memakai stokin ketika bersukan boleh menyebabkan kulit kaki cedera.

Penyelesaian

  • Minum air secukupnya 8 gelas sehari, paling minima.
  • Kawal berat badan, dapatkan berat badan yang ideal
  • Urut kaki terutama bahagian tumit dengan minyak atau losyen bagi melembapkan dan melembutkan kulit, Urutan juga membantu melancarkan peredaran darah dan merehatkan kaki setelah seharian bekerja keras.
  • Memakai stokin dan kasut yang tidak ketat, selesa dan sesuai ketika bersukan. 
  • Memakai selipar didalam rumah. Lantai rumah yang sejuk mampu membuatkan tumit kaki merekah.

Kisah Benar Wanita Bertumit PECAH

Dulu akak pernah minum air lebih 8 gelas sehari tapi tetap tumit kaki akak hodoh. Mungkin sebab kulit akak memang kering, So setakat minum air tak jalan. Pakai losyen pun pernah jugak. Dulu akak gune losyen Nivea warna biru pekat tu. Memang berkesan

Kalau ade offer rajinla akak borong. Sampaila satu mase akak perasan losyen tu dah tak pekat macam biasa. Mungkin Nivea ubah formula ke atau camne dan kesannya losyen tu dah tak lembap sangat. Huhu...kecewa akak...

Dalam rumah memang biasa pakai selipar tapi tetap jugak tumit kaki ni errr...tak comey. Nak kate akak obes takla, slim je badan ni. Sekarang je naik sikit. So macammane nak buat ni?


Nak dijadikan cerita mak akak pesan akak beli 1 krim ni, katenye bagus dulu die pakai kulit tak kering. Akak pun belila dari member, mak akak pun pakai tapi akak tak amik port pun camne hasilnye.

Lame tinggalkan kisah krim tu, akak pun kahwin. Bile dah kawin sibuk nak melawa la kononnye akak pun cubela krim tu untuk part tumit kaki yang hodoh ni. Cube jela mane tau. Sapu-sapu memang tak sampai  2 minggu kulit lembap dan lembut macam tak caye je ni. Itupu kadang-kadang lupe. Bile duk sentuh-sentuh tumit, eh memang sedap je usap bile dah tak merekah ni, licin je. 

Seronoknyela rase time tu. Harga krim ni murah je bukan RM50, bukan RM40, RM30 pun bukan. Murah je tapi sangat berkesan. Diperbuat dari bahan semulajadi takde bahan kimia itu pasal bagus sangat ni...(camtu la akak piki). Parabens free lagi.

Tapi mintak maaf sangat-sangat akak tak le amik gambo sebelum dan sesudah. huhu...rugi jugak. Tak sabar nak tau krim ape, nak beli kat ne? Sabo-sabo akak cite ni sekarang jugak.


Name krim hebat ni Herbal Blend dari Shaklee. Datang dalam tiub botol warna putih, penutup bulat coklat. Dari segi packaging agak keboringanla cket. Tapi bile kite discover kegunaan die, rase cam tak bestla die takde dekat-dekat kite. Pergi mane-mane nak bawak krim Herbal Blend ni. 

Krim ni tak melekit, tak berminyak, bile sapu cepat je meresap masuk dalam kulit, bau herba dan ade mentol means panas, tapi tak panas pun. Sedap je kadang-kadang tak sedar pun pakai krim ni. 1 tiub seberat 113g krim Herbal Blend.

Kaya dengan emollien dan diformula khas untuk kulit yang kasar, kering dan mengelupas. Atau bahagian-bahagian seperti siku, lutut dan kaki. Tapi penggunaan tak terhad disini je. Ade banyak lagi kegunaan krim sebaguna ni. 

Jom layan testimoni keberkesanan Krim magic ni








 

Untuk mendapatkan produk ini, anda boleh  klik link di bawah dan terus order!!
Selamat Membeli belah bersama Shaklee!
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f2843fe2048acb2e687eeebe826db352  
Atau    
Hubungi saya ,dengan setiap pembelian produk Shaklee melalui saya anda layak untuk mendapatkan konsultasi secara percuma:-  
 
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852 

Wednesday, October 21, 2015

Kenapa Ambil Supplement Shaklee Sakit Makin Bertambah???

 
Saya ada mengambil set kurus semasa dalam berpantang. Pada mulanya tidak ada perubahan yang ganjil berlaku kepada saya. Tapi bila sudah masuk minggu ketiga kulit saya mula terasa gatal-gatal. Makin digaru makin sedap pulak sampai berdarah. Lepas tu kulit mejadi bengkak-bengkak satu badan seperti sopak garam. Tak tahu saya puncanya dan nak buat camna, kebetulan ada bedak sejuk jadi saya lumurkan bedak sejuk tu. Rasa sejuk bedak tu mengurangkan kegatalan yang dialami oleh saya.

Saya mula terfikir ni kesan ambil supplement Shaklee kot, tak pernah jadi macam ni. Untuk menguraikan kekusutan yang ada difikiran, terus saya tanya dengan sahabat saya yang juga pengguna Shaklee.
Masa tu baru saya tahu rupa-rupanya saya sedang mengalami "HEALING CRISIS".

Apakah itu Healing Crisis?
Healing Crisis, Proses pemulihan atau  proses penyembuhan. adalah dimana badan sedang bekerja keras membuang sakit dan toksin lama sebelum fasa cergas dan sihat muncul. Oleh kerana sakit sudah lama bertapak tanpa kita sedari, badan perlukan masa untuk menyingkirkan. Akibatnya badan akan rasa lebih sakit pada peringkat awal. Penyelesaiannya ialah teruskan supplemen shaklee dan minum air kosong dengan banyak. Supaya proses penyingkiran sakit lebih mudah, lancar dan cepat berakhir. Selepas itu, badan yang lebih sihat akan dapat dirasai!

Semasa healing crisis berlaku, sakit yang sudah terpendam lama didalam tubuh badan kita tanpa kita sedari, akan lebih jelas menunjukaan simptom atau kesan penyakit tersebut. Ini kerana supplemen telah membantu sistem dalam tubuh badan kita memperbetulkan "indicator" atau penunjuk supaya dapat mengesan masalah atau penyakit didalam badan.
 
Seterusnya badan anda akan menghasilkan tindak balas untuk FIGHTING  dengan penyakit2 ni!!!. SubhanAllah hebat kan Allah ciptakan Fisiologi tubuh badan manusia ni. Tapi kalau indikator dalam badan kita sendiri bermasalah maka tiada signal/tanda diberi untuk tubuh badan melawan penyakit tersebut, pada fikiran anda apa akan berlaku?

Healing crisis sering berlaku bila kita amalkan makanan tambahan semulajadi iaitu vitamin & herba semulajadi. Kenapa pengambilan Ubat  tidak menunjukan kesan sebegini? Kebanyakkan ubat bersifat menghilangkan dan meredakan rasa sakit bukan memerangai punca akar umbi. Bila kita jumpa doktor, kita dalam keadaan sakit dan doktor akan bantu menghilangkan rasa sakit sesegera yang mungkin.

Contoh mudah untuk kita fahami berkaitan Healing crisis.
Bila pesakit yang ada kanser mereka perlu menjalani rawatan kemoterapi. Kemoterapi ini berfungsi untuk membunuh sel kanser iaitu punca kanser. Sakit tak kemoterapi? Sakitkan! Begitulah, kalau nak mencari PUNCA, memang akan menyakitkan. Seperti juga proses HEALING CRISIS yang mencari punca bukan cuma menghilangkan rasa sakit tanpa mencari punca. Namun, HEALING CRISIS akibat Shaklee akan bawa pada rasa lebih sihat, cergas & cantik !!! Berbaloi ! 

Saya nak kongsi juga info healing crisis ini untuk buat kita lebih faham, tenang dan sabar menghadapinya.

 
  • Percaya tak ada orang yang ada fibroid tak tahu dia sedang ada fibroid sehinggakan dia ambil GLA?
  • Percaya tak ada yang ayahnya yang sedang sakit jantung berlubang, injap dah blok tapi ingat ayahnya hanya ada gout. Hanya sedar bila kakinya bengkak teruk lepas ambil vivix!
Takutnya Nak Ambil Shaklee yang Semulajadi ni?
Jadi, jangan risau sekiranya anda mengalai simptom-simptom di atas. Teruskan pengambil vitamin jangan berhenti, cuma kurangkan dos dan gandakan pengambilan air masak. Krisis penyembuhan ini akan berhenti. Berap lama ia akan berhenti itu bergantung pada individu, sebab setiap orang itu memang berbeza walaupun mengambil vitamin yang sama. 
 
Hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee dan anda layak untuk mendapat konsultasi secara percuma:-  Facebook: Natural-Beauty-With-Natural-Supplement/      
Shaklee ID: 1027990
Emel/ YM: soffiah_ms@yahoo.com
SMS/whatapps: 013-4505852